Merhaba sevgili arkadaşlar.
Oğlum bu sene 3.sınıfa başlayacak Allah kısmet ederse. Fakat ne kitap okumayı seviyor, ne ders calışıyor. Aklı fikri televizyon, telefon,youtube.
Ne yapsamda nekadar uğraşsamda ne kitap okutabiliyorum ne ders calıştırabiliyorum.
Zorla zorla okuyor kitap.
Hep farklı yollar deniyoruz oyunlarla yaptırmaya calışıyoruz, anlayacağı şekilde anlatmaya calışıyoruz. Ama seviyesi 1.sınıf.
Heceleyerek okuyor coğunlukla.
Ve mesela kitapta tum yazıyor o butun diye okuyor. Kendi kendine ek ekliyor kelimelere. Coğunu zaten yanlış okuyor.
Televizyon, telefona yasak koyuyoruz belli bir sure bize duşman gibi oluyor. Bu arada telefon neden veriyorsunuz diyenler olacaktır ben kesinlikle karşıyım fakat dayısı hediye almış bana haber vermeden. Kullandırmıyorum cok nadir veriyorum.
Onunla konuştuğumuzda guzelce anlattığımız bizi dinliyormuş gibi yapıyor konuşma ortasında cok alakasız birşey soruyor veya soyluyor bu duruma da anlam veremiyorum. Psikolog varsa aranızda bu durumu cevaolayabilirmi rica etsem?
Ders konusu icinde boyle durumlar yaşayan varmı? Daha başka nasıl bir yol izleyeyimde bu cocuğa kitap okumayı ders calışmayı sevdireyim yada benimsrttireyim?
O sorumluluğu almıyor. Lutfen banada goruşlerinizi yazarmısınız teşekkurler.