Hal boyle olunca kimileri telefonlarını bilgisayarlarına bağlayarak ceşitli programlar aracılığı ile onbellek temizleme işlemine başvurdular. Kimileri de iTunes uzerinden once var olan verilerin yedeklemesini alıp, sonra bu yedeklemeyi geri yukleyerek bu sorunun ustesinden geldi. Fakat bu 2 işlem insanın zamanını calan işlemler. (Hele de yedekleme yontemi)
İnternette araştırma yaparken bu yonteme bir YouTube videosunda rastladım. Kaynak olarak belirtmek isterdim fakat videoyu aylar oncesinde izledim ve şuan hatırlayamıyorum.
AppStore'dan Battery Doctor uygulamasını indiriyoruz. (Express olan değil) Uygulamayı acıyoruz. Actığımızda altta Status-Charge-Medal-More-Reminder kısmını goreceğiz. Bu kısmı gordukten sonra uygulamadan cıkıp uygulamayı sonlandırıyoruz. Uygulamaya tekrar girip ana sayfası geldiğinde boş bir alana 2 kez tıklıyoruz ve tekrar uygulamadan cıkıp sonlandırıyoruz. Uygulamaya tekrar giriyoruz ve artık altta Status-Charge-Memory-Junk-More kısmını goreceğiz. Uygulamamızın junk temizleme ozelliği artık aktifleşmiştir. Junk kısmından "CLEAN UP CACHE" diyerek kolayca cop dosyalarını temizleyebilirsiniz, gule gule kullanın
Nasıl olduğu hakkında hicbir fikrim yok, sozde SandBox desteğinin kapatılması ile onbellek 3. parti yazılımlar tarafından temizlenemiyor. (Evet celişkili bir durum