Yaşam kocu olmak iyi fikir aslında bunu başarabilene tebrikler.
Hayallerinizi gozunuzde canlandırın
İdealinizdeki hayata ulaşmanızın en onemli adımlarından biri de onu her ayrıntısıyla gozunuzde canlandırmaktır. Şoyle bir onerme mevcut: Eğer hayalinizi olmuş gibi gorebilirseniz olacaktır. Bu da zihnin ve bedenin bağlantılı olması prensibine dayanır. Hayalinizi her ayrıntısıyla gozunuzde canlandırmanız demek, geleceğinizi ve ona ulaşma yolunu cizmeniz anlamına gelir. Bir anlamda bilincaltınızı kelimesi kelimesine iyi bir sonuc icin programlamış oluyorsunuz.
Kendinize celme takmayın
Kendi yaşam kocunuz olduğunuza gore, negatif duşuncelerinizin farkına varın: ''İlişkilerimde başarılı olamıyorum,'' ''Değişmekten korkuyorum,'' ''Kariyerimde değişiklik yapmak icin cok yaşlıyım.'' Yaşam kocları bunları kısıtlayıcı duşunceler olarak nitelerler. Herkesin bu tip duşunceleri vardır. Kendimize guvenimizi ve butun performansımızla hayatımızı yaşamamızı engellerler. Bu kısıtlayıcı duşuncelerin nereden geldiğini bulmaya calışın. Bu negatif duşunceye ilk olarak ne zaman kapıldığınızı bulun ve yazın. Sonra yavaş yavaş kısıtlayıcı duşuncelerinizi pozitif alternatifleriyle değiştirmeye başlayın.
Kendinize iyi davranın
Bizim kulturumuzde her zaman 'diğerleri' kendimizden once gelir. Kendimizi duşunerek bir şey yaptığımızda 'bencil' olmakla suclanırız. Kendini duşunmek kotu bir şeydir sanki. Halbuki iyi hissettiğinizde kendinize guveniniz gelir ve diğerlerine daha cok yardımcı olabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal enerjinizi geri kazandıkca da hedeflerinize doğru koşar adım yaklaşacaksınız ve Denge Tablonuzdaki puanınız artacak.
Sonuc olarak...
* Kendinizi karşı acımasız olmaktan vazgecin. Gecmişinizle ilgili canınızı sıkan ne varsa kendinizi bağışlayın. İcinizden şoyle deyin: ''Tamam, bir hata yaptım. Bundan nasıl bir sonuc cıkarmalıyım ki bir daha aynı hatayı tekrar etmeyeyim?''
* Uyumadan once o gun icinde atlatmayı başardığınız zorlukları duşunun ve bunlar icin şukredin. Hangi ozellikleriniz bunun ustesinden gelmenizi sağladı ve Denge Tablosunda eksik olan bolumlere bunu nasıl uyarlayabilirsiniz?
* Bir hafta sonu, butun sabahınızı ya da oğleden sonranızı, yapmayı en cok sevdiğiniz aktiviteye ayırın. Boylece kendinizi şarj etmiş olun!
* Vucudunuza iyi bakın. Besleyici gıdalar yiyin, duzenli egzersiz yapın ve uykunuza ozen gosterin. Bunlar, stresle başa cıkmanın en kolay yollarıdır.
Kendinizin Yaşam Kocu olun!!
Psikoloji - Ruh Sağlığı0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Psikoloji - Ruh Sağlığı
- Kendinizin Yaşam Kocu olun!!