Selam kızlar,
Kucuk bir akıl danışmak icin vaktinizi alacağım.
Oncelikle dunku depremi yaşayan herkesin Allah yardımcısi olsun dilerim. Rabbim tez selamete cıkarsın gocuktekileri.
Kardeşim İzmir'de yaşıyor. Deprem olduğunu duyunca eşime "7 şiddetinde deprem olmuş" deyip kardeşimi aradım, konuştum. Kapattıktan sonra "iyi miymis, işte miymis?" dedi sadece. Dunden beri arayıp gecmiş olsun falan demedi. Aralarında bir problem yok.
Ocak ayındaki buyuk depremi de biz yaşamistik. Eşimin annesi o donemde evde korkuyormus diye (evlerinde hicbir hasar yok, evi kendileri yaptırmışlar ve her fırsatta cok sağlam yaptırdıklarını soylediler) eşimin halası onları beş dk yurume mesafesindeki evlerine davet etti. Annesi ve halası iyi anlaşıyorlar. Eşim de "annem, babam ve kardesimi" bize cağırayım dedi.
Ben de ona dedim ki "Evleri saglam, halanda kalıyorlar, iyi anlaşıyorlar. Biz anlaşamıyoruz, ben lohusayim, yine gelip ilk lohusaligimda yaptıkları gibi beni mahfedecekler. 'Cocuğa aciyorum, halası uyutsun bebeği, sutun yetiyor mu, yatak odasından beş dk cıktığın icin cocuğu hasta ettin, sen sus, cocuk bir yaşına gelince annesini boşver, oğlumdan izin almadan şunları yapamazsın vs...' bunları senin ailen soyledi, yine soyleyecekler. Beni uzup bebeğin sutunu etkileyecekler. Sen el kadar yavrunu dusunecegine annenin korkusunu duşunuyorsun. Aynı şehirdeyiz, depremden korkup bizde kalmalarının mantığı ne?"
Kızlar, gelelim sonuca: Kardeşinin karnı agrisa ben arayana kadar soylerdi. Ya da ablası uzgun olsa yine aynı...
Şimdi ben biliyorum, benim eşim insanlıktan yoksun da sizce ben abartıyor muyum? Ha ben ara demedim, demeyeceğim. Sadece siz ne dusunurdunuz? Ben bu insana evliliğimizi kurtarmak istiyorsan zaman daralıyor demisken bu haller nedir?
Duzenleme:
Gunaydin herkese. Dun konu acmadan once eşimin yanında (neye baktığımı anlasın diye) onun cağrı gecmişine baktıktan sonra buraya yazmıştım. Sadece Egedeki amcasını aramış gorunuyordu. Bugun durumu anlamış olacak ki (eger kk da beni takip etmiyorsa) kahvaltıdayken "amcamin ve kardeşinin selamı var" dedi. Dun aradığını soyledi. Cağrı gecmişinde gorunmuyor, dedim. Telefonda sorun var galiba, dedi.
Hakkına girmek istemem, sizinle paylaşmak istedim. Yorum yapan ve emoji yollayan herkesi etiketledim o yuzden kusuruma bakmayın. Herkese teşekkur ederim