Merhabalar.
Bilen bilir, bu yıl KPSS'ye hazırlanıyordum. Bu sabah sonucları aldım. 78 puan, 666. sıralama. Eh, guzel bir puan ve sıralama, ustelik dersane desteği olmaksızın aldım emeğimin karşılığını. Gelgelelim, bunun bir de perde arkası var.
Oğretmenliğe isteyerek hazırlanmamıştım, zaten mezun olduğum bolum de dil-edebiyat idi. Akademisyenlik, veya edebi ceviri işlerinden birini yapmak istiyordum. Ancak yayınevlerinde staja bile kabul edilmedim, yuksek lisans ve doktora surecine de yurtdışında başlamak istedim. Hayatımı idame ettirebileceğim ulkelerdeki universitelerin coğu İngilizce dışı dil şartı aradığı icin (o zamanlar oyle sanıyordum) ondan da vazgectim. Tabii, burada olduğum surece bana oğretmenliğin garanti meslek olduğunu soylediler. Onun icin hazırlanmaya başladım, tabii ucretli oğretmenlik de yaptım.
Sınav sonuclanmadan birkac gun once bir universiteye daha mail atayım dedim, şeytan durttu sanırım. Bana kendi bunyelerinde dil kursu verebileceklerini, onu tamamladıktan sonra da yl icin kaydolabileceğimi soylediler. Bu yl ve dil kursu durumunu yurtdışında yaşayan teyzeme ve onun eşine actım. Bana her zaman destek olabileceklerini; ama mantıklı bir karar vermem gerektiğini soylediler. İşte bundan sonra olaylar karışıyor... Birkac kişiye bu durumu actığımda "kızım sen manyak mısın? yurtdışına gidip ne yapacaksın? garanti meslek cıkmış karşına, nasıl askıya alırsın? biz sana guveniyoruz sen yaparsın/başarırsın" gibi yorumlar almaya başladım. Yuksek beklentilere girenler, beni art arda tebrik edenler... Sonu gelmiyor bunların. İnanın 7 saattir stresten yemek yiyemiyorum. NikÂh arifesinde eski sevgilisine geri donmek isteyen gelin/damat gibi hissediyorum kendimi. Bu konudaki fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkur ederim.