31 yaşında bir anneyim. Universite mezunu bir ev hanımıyım. 6 yaşında oğlum var. Bu yıl Corona dan oturu gecikmeli olarak evin yakınındaki ilkokulun anasınıfına kaydettik. Gecen cuma başlasın dediler. Oğretmen den birşeyler sezdim sanki oğlumu dışlıyordu. Yanılıyorumdur dedim bana oyle geliyor dedim. Giriş saati 1 cıkış saati 3.45. Cuma gunu 3 de almamı soyledi pazartesi gunu 3.30 da. Savunma da şu burda yatmayacağını bilsin ben ona yatak yok diyeceğim. İnsanın aklı duruyor benim cocuğum neden orda yatmak istesin ki... Bize cok duşkundur.
Cuma gunu biskuvi sut verdim yanına. Olmaz başkalarının canı ceker dedi. Cocuk ac ac eve geldi. Oysa ben akranlarıyla yemek yer diye okula gondermek istemiştim.
Erken cıkardı oğlumu sonra zeytin kırma etkinliği yapmış. WhatsApp grubuna nispet yaparcasına cocuklarla bir suru resim attı. Eşim ayrı ben ayrı oğlum ayrı uzuldu. Bu dışlamak değil de nedir ?
Hafta sonu zar zor ikna ettim beslenme listesi ve malzeme listesi atması icin. Zorla beslenme listesi ni attı. Malzeme listesi icin gecen yıldan kalanları kullanıyorum dedi.
Pazartesi gunu menude puaca sebze sovuş icecek vardı. Extradan yoğurt koydum. Puaca sevmiyor yoğurt yesin diye. Oğretmene soyledim. Olmaz başkalarının canı ceker dedi. Cocuk o gun de ac geldi eve...
Almaya gittim konuşalım sizle dedi. Baktım sonra cocuklarla ilgilenmeye başladı. Cocuklarda benim cocuğuma gore o kadar iriler ki benim yawrum yanlarında kucucuk kalıyor. Cocuğumu aldım geldim eve... Bir baktım aradı.
Daha once kreşe yada okula gitti mi dedi hayır dedim. Diğerlerine gore cok geri onlar cok ilerde dedi. Peki dedim onlar kreşe yada okula mı gitmiş. Evet dedi. Siz ilgilenin ki cocuğunuz da gelişme kaydetsin. Ben ilgilensem onla diğerleri sıkılır dedi. Mantık yurutemiyor dedi. Koymuş cocuğun onune sonbaharda da ne giyilir ne kullanılır diye bir kağıt altta resimler renksiz renksiz... Benim cocuğum yapamamış. Benim cocuğum daha sonbahar nedir bilmiyor oğrettin mi ki yapsın.
Hayali arkadaşları var mı dedi. Yok dedim neden. Kendi kendine konuşuyor dedi. Kendi kendine konuştuğuna şahid olmadık dedim. Resmen cocuğa damga vuruyor eğitimsiz aklıyla...
Cocuğu tek başına bırakıyor ilgi alaka 0 kendi başına kalıyor elinde bir kalem bir kağıt... Cocuk gerizekalı oldu bu yuzden... Yemeği konusunda yardımcı olmuyor cocuk ac geliyor eve... Onun gostermesi gereken ilgiyi de benden istiyor. Terminatorum cunku ben...
Malzeme listesi istemeyeceğim deyip pazartesi gunu oyle bir liste verdi ki 250 tl tuttu alması... Adım gibi eminim malzemeleri de diğer cocuklara verecekti. Daha sayamayacağım bir ton şey... O kadar uzgunum ki... Evladım icin... O o kadar mukemmel bir cocuk ki... Kaydını alacağım okuldan daha da gondermeyeceğim o okula... Allah boyle insanların belasını versin.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim.