Merhaba arkadaşlar;
Ben uzun yillar ozel sektorde calıştım, evlenip bir cocuk sahibi olunca onlara vakit ayıramama sıkıntısı oluştu ve şartlarımı zorlayıp devlete atandım, bolumum ataması zor olan bolumlerden.Ben İstanbulda doğdum buyudum, evlendim, eşim hala orada, ben ise İstanbula 6 saat mesafede olan anadolunun kavsak noktalarından kucuk bir şehirdeyim. Şoyleki burası cocuk buyutmek icin harika bir şehir, bulunduğum yer koy gibi, sakinve guvenli, iş yoğunluğu az, ancak burada yalnızım, eşim, ailem uzakta kaldılar, eşim işinden istifa etse burada alacağı maaş şimdikinin yarısı olacak, birikim yapıp buradan mustakil ev almak cok iyi olurdu ancak eşim ve benim maaşımla o biraz zor gorunuyor.Ayrıca İstanbulda Uluslararası bir şirkette İngilizce dilini aktif kullanıyordum, burada ise bu imkan yok ve dilde cok gerilediğimi hissediyorum.Kişisel cabayla da olmuyor, verimsiz oluyor.
İstanbul ise kendi evimizin olduğu, cocuğumun sevdiği akrabalarımızın olduğu yer.Oraya gidersem iş yerim evime 4km mesafede olacak, iş ise cok yoğun olan bir iş, gun icinde farklı ilcelere gitmek gerekiyor, İstanbul trafiği beni cok yoracak orası belli, ancak ozeldeki gibi mesai saati dışında calışma, rahatsız edilme gibi durumlar yok. Oraya donersem ki 2021 donebileceğim yıl oluyor, eşim iş değiştirse bile maaş azalması fazla olmayacak, orada kira vermeyeceğiz, bşrikim yapacağız.Cocuğum hasta olursa destek alabileceğim insanlar var. Ancak cocuğun oyun oynayacağı park cok dolu oluyordu, bu salgın hastalık doneminde iyice eve kapanacağız, cocuk şuanki şehirde de fazla dışarı cıkmasa da yeşillik alan cok, cocuk inek goruyor, at goruyor.Burada kreşe gidiyor orada da gidecek, ancak 1 haftadır uşutup hasta olan cocuğumu bırakabileceğim guvenilir kimse yok etrafımda.Buyuk şehirde de babannewi, halası var onlar bakabilir.Orası corona kaynıyor, burası biraz daha izole.
Bilemiyorum, butun verileri ortaya koyduğumda cocuğumun geleceği icun kendimiz icin hangisi daha on planda bunu tayin edemiyorum.Aylardır bu duşunce kurt gibi rahatsız ediyor beni.
Siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar? goruşlerinize değer veriyorum.