Bebek yatağı ceşitleri
Selam kızlar
Bende yatak alırken cok araştırmıştım
ben cok buyuk olmayan bir yatak tercih ettim2 yaşına geldiğinde yenileriz diye duşunduk
sizlerede tum ayrıntıları ile nelere dikkat etmeniz gerekir paylaşmak istedim
Bebek odaları icin ozel tasarım sticker ve ayna modelleri | Melekler MekÂnı | Hamilelik Hobiler Magazin Moda Gebelik Sağlık Konuları Hakkında BilgilerParmaklık boşlukları 6 cm olsun
Henuz kendini korumayacağı bu donemde her turlu tehlikeye acık olan bebeğinizin karyolasının guvenlik standartlarına uyup uymadığına dikkat etmeniz şart. Bunun icin oncelikle karyolanın parmaklıkları arasındaki boşlukları olcun. İki parmaklık arasının 6 cm'den fazla olmaması gerekiyor. Geniş olması durumunda bebeğin başının sıkışması soz konusu olabilir. Bebeğinizin carpmasına ya da batmasına engel olmak icin karyolada keskin koşeler, buyuk delikler ya da kıymıkların olup olmadığını dikkatle inceleyin.
Donuşme ozelliği bulunsun
Karyolasının ilk genclik doneminde de kullanılabilir olmasını istiyorsanız, modeline dikkat ederek alın. Bu modellerin ayak ucunda 2 yada 3 adet, komodin şeklinde cekmece gurubu bulunur. Bu bolum aynı zamanda bebeğinizin eşyalarını koyacak yeni bir yer anlamına gelir. Buyuduğunde ise cekmece bolumu cıkartılır ve daha buyuk bir yatak haline donuşebilir. İlk bakışta ekonomik gorunen bu seceneğin, handikapları da var. Odasında daha fazla yer kaplar. Genc yatağına donuşturme zamanı geldiğinde epeyce tadilat masrafı gerekebilir.
Ana malzeme ahşap olmalı
Bebek karyolaları genellikle ahşap ya da metalden yapılır. Ahşap olanlar, farklı ağaclardan yapılır ve bu ağac turlerine gore dayanıklılığı da değişir. Bazı tasarımcılar ağacın doğal rengine dokunmazken, pek coğu boyalarla işler. Metal olan modellerde de yine boya yoluyla renk kombinasyonları oluşturulur. Ayrıca hem metal hem de ağacın kullanıldığı modeller de bulunur. Ancak her iki modelde de, kullanılan malzemenin sağlığa zarar vermemesi gerekir.
Yerini doğru secin
Karyolayı odaya koyacağınız yeri onceden planlayın. Uzak tutmanız gereken ilk yer, pencere kenarlarıdır. Cok guneş alan bir pencere nedeniyle rahatsız olabilir. Bir başka sakıncası, perdelerdir. Bebeğiniz biraz buyuduğunde perdelere tırmanmaya calışabilir ya da perde kordonlarını ciğnemeye başlar. Her iki durum da can guvenliği acısından risklidir.