Herkese merhaba,
Bugun itibariyle emin olduğum bir konuda ne yapmam gerektiğiyle ilgili desteklerinize ihtiyacım var.
Yaklaşık 3-4 sene once annemle babamın arasındaki huzursuzluk, annemin babama imalı lafları ve boşanma konusu evimizde soğuk yeller estirmişti. Babamın işleri iyi gidince, cebine biraz para girince oldu ustelik bunlar. Bir gun odalarının kapısını dinlediğimde, annem ağlıyor babam ise bir daha o kadınla goruşmeyeceğine dair yeminler ediyordu. Sebep belliydi!
Yıllar icinde toparladılar. Annem tabiki unutmadı ama her turk kadını gibi cocuklar icin, yuvanın bozulmaması icin sineye cekti. Birbirlerini cok seven, herkesin ozendiği bir cifttiler ve ben bunu babama hic yakıştıramamış, annem devam etmek istediyse saygı duymuş, hicbir şey bilmiyor tavrı takınmıştım.
2-3 hafta once babamın telefonu bozuldu ve yeni bir telefon aldı. Bakmak icin elime aldım, kamerasını actığımda sol alt koşede bir kadın selfie fotoğrafı belirdi. Galerisini actım o gun kaydedilmiş, ve birkac gun once de benzer fotoğraf paylaşılmıştı. Whatsappına girdiğimde ise konuşma yoktu. Anlaşılan o ki konuşmaları silmiş fakat gonderilen fotoğraflar galerisinde kayıtlı kalmıştı. Ardından whatsapp rehberinden kadını bulmaya calıştım, fotoğraftan tanıyıp buldum da. 'Aydın' ismiyle kaydedilmiş biriydi. Kadının hem numarasını kaydettim hem de kendi telefonumdan kadının fotoğrafının resmini cektim. Bu numaranın kime ait olduğunu 18880'den sorgulamaya calıştığımda sistemlere kayıtlı olmadığını soylediler. Belki eski kadın babamı rahatsız ediyor, fotoğraf atıyordur arada kendini hatırlatmak icin gibi kendimi kandırmaya calışıyordum. Neyse sonra bir seyahate cıktım, konu askıda duruyordu.
Dondum ve bugun ailecek gezmeye cıktığımızda ben aracı kullanıyordum babam da yanımda oturuyordu. Yanımda kadına whatsapptan 'napıyorsun' yazdı, devamını goremedim. Telefonu eğik tutmaya calışıyordu yol boyu, sonra direk cebine saklıyordu. Zaten surekli şifreli telefonu, eski konuşmalar anlık siliniyordu. Artık tescillendi maalesef babam biriyle birlikte. Ustelik tek gecelik dediklerinden değil. Belki de yıllar onceki kadın yine. Bir kere yapan hep yapar bu işi diyorlar ya hani, doğru galiba. Ben gercekten nasıl bir tepki vereceğimi bilemez durumdayım. Arabada gozlerim doldu, direksiyonu o kadar sıktım ki sinirimden. Hicbir şey yokmuş gibi rol yapmaya calıştım gun boyu.
Annemle babam herkesin ozendiği bir cifttir bu arada. Babam ben ve kız kardeşim icin deli divane olur inanın. Ustelik annemle araları cok iyi uzun bir suredir, surekli planlar yapıyorlar, mutlular, her fırsatta ailecek tatile gidiyoruz falan. Annem 25 yıldır babaannemle yaşıyor, neredeyse 10 yıldır da cocuğu gibi bakıyor. Babam anneme eli ayağı opulecek kadınsın ovguleri yağdırıyor. İnsanoğlu gercekten bu kadar mı nankor? Annemin fedakarlıklarını yapacak insan sayısı cok azdır. Ustelik kendi işi olması sebebiyle babam cok yoğun calışan bir insan, nasıl bir başkasına fırsat buldu anlamıyorum. İcimden bir şeyler eriyor, o kadının fotoğrafını telefonunda gorduğumden beri. Ona sıcak sarılamıyorum ve bunu yakıştıramıyorum.
Sussam, gormemezlikten gelsem mumkun değil. Anneme soylesem hem gururu cok kırılır bildiğim icin hem de bunyesi cok zayıf Allah korusun hastalanır. Ama onu kandırmasına da goz yumamam, adilik olur bu. Kardeşim de sınava hazırlanıyor ustelik. Ben 27 yaşındayım calışıyorum ve İstanbulda kardeşimle yaşıyorum. Onlar yakın farklı bir ildeler.
Babama hafta ici mesaj atmayı duşunuyorum. 'Aydın' lakaplı kişiyle goruşmeye devam edersen bir daha kardeşimle birlikte o eve ayak basmayacağız, sonra da hicbirimizin yuzunu goremeyeceksin' diye. İcine oturur tabi ama vazgecer mi bilmiyorum. Hoş nerden bilicemki vazgecti mi, devam ediyor mu? Telefonuna casus bir şey mi yuklesem diyorum. Ama farkederse cok kotu olur.
Veya başka bir numaradan ' Birisiyle ilişkin olduğunu biliyorum. Devam edersen eşin ve kızların ile goruşeceğim' mi desem? İyi de bunların sonucunu bilemiycem ki hicbir zaman. Ustelik babamla bu konuşmayı yaptıktan sonra ilişkimiz bir daha asla eskisi gibi olmayacak. Biz birbirimize surekli sarılan, fedakar bir baba kızdık. Gercekten icim acıyor.
Annemle konuşsam kesin boşanır ve bizim yanımıza taşınır cok iyi tanıyorum başka bir secenek kesinlikle yok.
Bu bana cok ağır bir yuk, kafamı toplayamıyorum. Ne yapmalıyım, lutfen bana akıl verir misiniz? Yemek yiyemiyorum, midem bulanıyor şu durumdan. Babam nasıl utanmıyor?