Merhaba, ben 2 yıllık evli bir bayanım.Eşimle universtede tanıştık o koyde ve kapalı bir kulturle buyumuş ben ise şehirde buyumuş biriyim .Kultur farklılığımız olmasına rağmen evlendik.Duğunum koyde oldu 2 gun ust uste ve yemekli oldu koy meydanında .Koyun adetlerini onceden duyuyorduk altının bonkorce takınıldığı bir koy diye anılıyor ve buna rağmen erkek tarafı bana 2 tane bilezik taktı 2 bileziğin toplam fiyatı 300 tl .Ben borclarının olduğunu oğrenince sonrada takılır dedim ailecek ses etmedik ama borclu olan kişilerde 2 gun ust uste duğun yapmışlardı kafamızı kurcalamıştı o zaman ve niye doğru duzgun bana altın takmadıklarına dairde bi acıklama yapmadılar bize eşim borcdan oturu takılmadı dedi.Bu sene de doğumum oldu ozel de doğum yaptım ve doğumhane hastane masraflarını benim babam karşıladı.Eşim tarafı bana yine doğumdan sonra hicbirşey takmadılar niye takmadıklarına dair bir acıklama yine yapmadılar.Kayınbabam ucuz bir bebek beşiği ve bebek arabasını almıştı.Her yaptıklarını da devamlı soyleyip yuze vuran insanlar biz bunu yaptık şunu aldık diye.Ben de kayınvaldemle yalnızken bebeğin sunnet mevludu mevzusunda kurban eti kesip dağıtmayı duşundukleri icin ..borclarınız varken kurbana gerek yok dedim her geleneği uyguluyor musunuz deyince evet kızım dedi..ee bende doğum yapan kadınada altın takılır ama takmadınız dedim .Bana cevaben bizdede beşiği kız tarafı alır kızım dedi vs.Ben tabi cok kotu oldum.Duşunun ucan kuşa borcları var ne eksik varsa biryerden bulup buluşturup alınıyor herşey ama bana hicbirşey yapılmıyor ustelik acıklamada yapmıyorlar.Birde surekli goruntulu arayıp bebeği gostermemi istiyorlar bebeğe aşırı bağımlı oldular.Bende bu durumdan rahatsızım surekli bize gelmek istiyorlar.Bu arada kayınbabam bizim evimizin beyaz eşyalarını almıştı ama odemediği icin icralık oldu ve eşimde kefil olduğu icin eşimin maaşından kesinti oluyor ve kayınbabam yine bu kesintiyi odemiyor bize..Napcağımı şaşırdım eşim arada kalıyor hep.Sizce nasıl davranmalıyım kendimi değersiz hissediyorum