bu anneler neden evlatlarını ayırır _? birini daha cok sever diğerini neden kullanır ? sadece işi olduğu zaman cağırır birini ama diğerine her şeyin en iyisini vermeye calışır.
peki kardeş niye buna goz yumar ayrımı gormezden gelir kul hakkı değil mi bu ?

gelelim benim mevzuma. annemi iki yıl once kaybettim . ananem teyzemi ve dayımı cok kolluyor .. annem varken de boyleydi. annem de farkına varırdı ama soylesede lafı tıkarlardı ağzına.

gecen yıl ben teyzemin yanınnda ananemin evinde mi yapsam acaba salcamı dedim o da yaşlı kadın catıya cık zor olur falan diye beni caydırdı ben de evimde yaptım.bende her halde orda yapmamı istemiyorlar diye duşunmuştum. cunku bir kere annem varken biz onda biber kurutcaktık dedem habire onların ki de mi orda kuruyacak- duracak diye soyledi bir kac kez .. annem de alınmıştı ama ne desin babasına. bir şey dese insanı haksız cıkartıp geri cekiliyorlardı. bende aynı durum yaşanmasın diye salcamı kendi balkonumda yaptım ) onların evi daha musait koy evi sonucta.
teyzeme gecen yıl kaynansı ve ananem salca verdi az az, oyle dedi bana.

neyse bu yıl ben vakit bulamadım salca yapmadım ve satın alayım dedim . teyzeme soyledim salca alıcam dedim o da ben de aldım dedi. nerden aldıysan bana da soyle temiz yerden almışssındır dedim. ara sokakta pazardan dedi. hatırlamıyorum tam yerini dedi. neyse ben de guvendiğim arkadaışımdan aldım ..

ve sonraaaa teyzem laf arasında yani ananemi kaybettikten sonra ona ve dayımın kızına salca yapıldğını soyledi. dayımla beraber yapmış ananem. bana hic soylenmedi. gecen sene bende orda yapmak istedim teyzem caydırdı.. ee dayım catıya cıkıp karıştırıyormuş demek ki .

ben kimseden bana annelik yapmasını beklemiyorum evladı tabi yapar ama ben neyim ben torun değil miyim? diğer torun dayımın kızı ama pek de arayıp sorumuyor diye sızlanıyordu . o hakketti ben hakketmedim mi yani ? tadımlık salcayı da mı hakketmedim ben ? yoksa elhamdullih kendim yaparım veya alırım gucum var ( yapılanlarında durumu iyi )

teyzemin dolabını doldurmuş kışlık yiyicekle benim icin yarım kilo patlıcan kozlemesini de mi can atmadı? bana bir kere gel yaprak saralım sana dedi. gittik bana sardık ben elimi surmezsem bir şeyi hakketmiyorum demek ki. ama onlar hak ediyor..

benim asıl kırıldığm konu yalan

yapması vermesi sorun değil ama neden yalan soylendi bana nedeinnnn . ?? bunu aklımdan atamıyorum.
sizce
kırılmam gereken
ananem mi teyzem mi ?