Kizlar merhabalar durumu ve sorumu kisaca ozetlemeye calisacagim. Bekarim ailemle yaşıyorum guzel bir yasantim var cok sukur. Ailem modern insanlar ama evimize alkol girmez, kendimize gore degerlerimiz olan bir aileyiz diyeyim. Benim de icimden gelmez hic yani icsem kendimi kotu hissederim, biliyorum. Cevremde de hep modern arkadaslarim var, cok iyi anlaşıyoruz, keyifli vakit geciriyoruz, eğitimlerimiz uyuşuyor vb. Ama tek alkol almayan benim. Kimse yargilamiyor tabi ki saygi gosteriyorlar ama yine de aman nolucak ic ya bisey olmaz cok zevkli vs vs. Denmesinden de cok bunaldim. Ornegin yeni biri geliyor iste bir arkadasimizin arkadasi diyelim. Tanisiyoruz direk hic mi icmiyosun? Niye icmiyosun? Hic mi icmedin? Artik gercekten cok sıkıldım. Veya guzel bir yere gidiyoruz (covid oncesi) hangi şarapı icelim vb. Ben almayacağım ama siz tabi ki icebilirsiniz diyorum, yine başlanıyor aa neden niye ki nasıl vb..... Gercekten cok bunaldım. Sizce hem acık goruşlu, modern, hem de karşısındakinin alkol almamasından rahatsız olmayacak veya kendisi de alkol almayan kişiler var mı cevrenizde vb.??? Yapıcı onerilerinizi sunar mısınız cok teşekkurler...