İyi gunler hanımlar.
18 haftalık hamileyim. Eşim memur, kira odemiyoruz kayınpederimin evinde oturuyoruz. Eşim kredi kartı kullanmaz, anca ozel diş tedavilerimizi veya ameliyat vs durum varsa onları taksitlendirmek icin vs. kullanır ve her şeyi nakit alır. Ay sonuna 10 gun kala elimizde cok az bir para kalıyor ama ay sonuna kadar ac da kalmıyoruz sıkıntı da cekmiyoruz bana gore. Evimizde her şey var, dolaplarımız dolu. Ben gidip kendşm icin birşeyler almıyorum, dışarı cıkıp gezip tozmuyorum. Evin mutfak ve temizlik alışverişi dışında alışveriş yapmıyorum, Ama eşime gore maddi olarak gecinemiyoruz.
Bebek alışverişine başladık, ikinci el sıfır temizliğinde bir bebek arabası aldık, 4000 liralık pusetli bebek arabasını 600 tl ye aldık, ama arabayı almaya bile gelmedi benimle babamla gonderdi beni, sonra aldığım arabaya laf etti bu cok buyuk arabamıza sığmaz, yanına eşya nasıl koyacağız vs, keşke baston araba alsaydın vs. dedi. Hem beni al diye gonderdi hem de aldığım arabaya laf etti. 1 hafta once de Bim'e gelen bebek urunlerinden doğacak bebeğimiz icin gerekli olan şeyleri aldım, zıbın, kuvet, yorgan, yastık, muslin ve ağız mendili vs gibi, geri kalan biberondur, emzik, battaniye ve biraz ust baş ablamdan geldi ve eltimde kendi kızının sepet beşiğini ve kıyafetlerinden birazını verecek.
Neyse eşim bana bebek icin alınması gereken diğer şeyleri sordu, ben de anne bebek bakım cantasından emzirme sutyeni, goğus pompası, pijama, bez, bebek odası vs bir liste yaptım soyledim, bana pijamaya ne gerek, emzirme sutyenine ne gerek, zaten gecinemiyoruz gereksiz şeyler alıyorsun diye soylendi. Sana aylardır soyluyorum ama beni anlamıyorsun anlamak istemiyorsun diyor. Gecinemiyoruz 2200 tl kredi odememiz var, bize 2800 3000 tl para kalıyor ama ay sonuna yetiremiyoruz diyor. Ben de sonunda dayanamadım ve "canım ben alışveriş yapmıyorum. Birşey almıyorum. Kendime gidio surekli birşey almıyorum. Ben ne harcıyorum da bana boyle diyorsun." dedim. Sinirden ağladım. Artık dayanamadım cunku.
Birde bu ay yaptırmam gereken 1000 tllik diş tedavim var eşimin de 800 tl lik diş tedavisi var ama tum bunlara rağmen kaynım ve eltimle 5-6 gunluğune tatile gidelim diyor onlarla birlşkte vakit geciririz 1 hafta diye izin alacakmış. Eee gecinemşyorsak, paramız yoksa, liste yaptığım şeyler gereksizse, araba su mu yakıyor, nasıl gideceğiz nasıl kalacağız, hadi 300 tl benzin tuttu kardeşiyle boluşse bile orada yeme icme alışveriş gezme tozma olacak onları da duşunmuyor, ama bana gelince bebek icin alacağım şeylere gelince gecinemiyoruz dikkat et diyor. Koye gidebilmek icin kendi dişlerini bile yaptırmıyor. Daha 2-3 ay onxe koydeydik.
Birde hanımlar koye gitmeyi hic istemiyorum şuanda, 2-3 ay once gittiğimizde kaynım 2 kucuk cocukla karısını koye gonderdi. Eşim eltime yemek yapmadım diye, eltim kahvaltı vs yaparken yemek yerken rahat yemek yesin diye bebeğiyle hamile halimle ilgilenmedim diye benimle kavga etti. Yaşadığımız o tartışma ve bana o zaman ettiği laflar dolayısıyla da onlarla birlikte gideceğimizi duyunca aklıma bana soyledikleri o gun yaşadıklarım aklıma geliyor ve cok uzuluyorum.
Sizce ne yapayım hanımlar? Nasıl soyleyeyim eşime ben gitmek istemiyorum diye?