İyi geceler sevgili hanımlar; 2011 yılında evlenip vajinusmus yaşadığımda burayı keşfetmiştim ve hep okurdum, buralardaydım yani.Burada okuduğum dertlerin o kadar birbiriyle ve benimkile aynı olduğunu gordumki.ve hatta bazen caresiz kalıp yada fevri davranarak benim hatalarımı yapmak uzere kadınlar gordum. Yorum yazmak istedim ama yapmadım niyeyse şimdi o gucu kendimde gordum ve toplu olarak uyarı derseniz ;yolun başındakilere uyarı ,dertleşmek derseniz aynı şeyleri yaşayanlarla dertleşmek olsun. Hikayem uzun goze alın okuyun derim her satırı dolu dolu şimdiden kolay gelsin
ben doğuda memur şiddetli (ama gercek bildiğiniz tekmeli tokatlı itmeli kakmalı ve aylık rutini haline gelmiş ) bir ailenim 5 cocuğundan biriyim annem.narsist hatta kucuk yaşta evlenmiş ama kendini bir turlu buyutememiş kız cocuğundan nefret eden ,toplumun erkek cocuğu yuceltme torpil yolundan kendini yucelttirebilmek icin erkek cocuk doğurma aşkına 4 kız doğuran bir kadıdır kendisi. buradan annemi kotuluyorum ve kızgınım gibi anlamayın şu an herşeyi sindirmiş duygularımdan arınmış bir şekilde yazıyorum ,yani olan bu konuda babam asla acık ve anlaşılır şekilde erkek cocuk istiyorum diye tutturan bir adam.değildi ve hatta anneme oranla bizi severdi ve hep okutma derdine duştu annemin kac defa mutfak koşelerinde gizlice sen okut devam et yap masrafı el oğluna gidecekler parasını onlar yiyecek dediğine şahit oldum dahada fazlası varda mevzuyu anlayın diye orneklendiriyorum babamda hep benim kızlarım evlenmiycek ben evlendim ne yaptım evlilkte cocukta bildiğin ahmaklık derdi maaşlarını alsın yesinler e tabi babalarınıda unutmazlar aslan kızlarım derdi tabi biz bunu o zamanlar iyi birşey diyo sanıyorduk sonra biz buyuduk meslek sahibi oldukve daha kurumlara girmek icin sınava hazırlanmaya fırsat vermeden bize iş bulmaya ve baskı kurmaya başladıhadi şimdi sıra sizde siz calışacaksınız ben yiyicem diye ve bu anlattığımda bir elimiz yağda bir elimiz balda buyuduk okuduk anlaşılmasın aclıl sefillik pazar dibi toplamaya bile gitmişliğim var ve annemin dayakları cabası babam.annemi doverdi annemde o sinirle bizi velhasılı kelam ben matematik oğretmeni oldum ama dershaneye calışayım diye diretiyo hemde gel geceleri kpss ye hazırlan diyo ki babam asla az başarıyı başarı saymaz yani 99 alsan niye 100 değil dayağı atanlardandı bu bende acıkcası stresi cok arttırdığı icin girdiğim hic bir sınavda almam gereken puanı alamadım halen daha atlatabilmiş değilim ve tabiki bu arada dershanelere gidiyoruz sadece yemek ve yol parası veririz diyorlar o kadar babamda daha yemeği gelur evde yer parasını nakit alırsın derdinde evde ki huzursuzluk aynen devam ederken ben bulduğum ilk fırsatta evden ayrılayım diye duşundum ve ilk hatamı orada yaptım DERS1 (siz siz olun bir beladan kacarken diğer adımı hesaplamadan kacmayın sonunda cektiğiniz belayı tanımış ve bir şekilde savunma sistemi oluşturmuşsunyzdur acele karar vermek yerine iyice araştırıp sizi bulunduğunuz durumdan ileriye kesin goturecekse harekete gecin)ben ne yaptım dershanelerin para vermediğini fırsat bilip işe yaramaz yanar doner dolandırıcı ve surekli her konuştuğuna gelin izmirde iş cok ben sizi yetleştiririm diyen dayıma kandım daha doğrusu tahmin etsemde olacakları buradan daha kotu olamaz derken izmire dayımın yanına gittim ve cok şukur diyeyim en azından azda olsa para veren bir dershaneyle anlaştım hemen ve tabi gelişim hic kolay olmadı kavga kıyamet babam dayımı benden cok cok iyi tanıdığı icin hic istemedi ve bana kustu bende kusersen kus defim geldimki hata2 DERS2 Asla cıktığınız kapıyı cok kotu bir yerde olsa ozellikle ailenizin kapısıysa berbatta olsalar o kapıyı carpıp cıkmayın kotu niyetli insanların ilk hedefi ailesi olmayan yada aile ilişkisi olmayan insanlardır cok net sizdeki o duygusal boşluğu fırsat bilirler ) evet 1 yıl işe gittim geldim yengemin cirkefliklerine girmiycem şimdi bende yenge oldum onu anladım eşin sorgusuz sualsiz kendi boğazını doyuramadığı eve her tuttuğunu getirirse herkes cirkefleşebilir dedim ve onuda rafa kaldırdım ve filmimin maceramın başlayacağı kısma geldim yıl sonu oldu sozleşmeler yenilenicek ve mudurum herkese tekluf ettiği fiyatın yarısını bana teklif etti ve şunu belirteyim oğretmenliğimin harika olduğunu beni kaybetmek istemediklerini soyleyerek benim doğudan geldiğimi tekrar oralara donmemi istemediklerini zaten orada cokta iyi şartların olmadığını soyleyip aba altından sopa gosterek bu parayı kabul etmeye zorladı bunda anlaşmaya diğer oğretmenlerin coğu evli olanlar eşleriyle bekarlar genelde babalarıyla geldiler ki ben tek başıma gitmiştim ki bunların etkili olduğunu duşunuyorum tabi ki bu benim fikrim belkide oyle değildi bilmiyorum tam bu pazarlıklar yapılırken kısmet olacak ya benim daha cekilcek eziyetim var ya dershaneden en samimi arkadaşımın universiteden bir arkadaşı aradı ve guneydoğuda bir dershanesi varmış matematikoğretmeni lazım acil dedi parayıda iyi vericem diye konuştular tesaduf bu bende o konuşmaya şahit oldum bahsettiğim il benim memleketime 6 saat ve kucuk bir yer ailemide ozluyorum tabi biletler pahalı bir sene boyunca eve gidememiştim babamla bir sene boyunca hic konuşmadık bu duygusal yukunde ağırlığıyla hemen sazan gibi bu teklife atladım hata 3 DERS2 nin tekrarı iyice duşun ve hesapla bu adam iyi para vericek yada verebiliyor olsa niye taa bilmem.hangi ilden ile oğretmen istesin yokmu orada hic oğretmen ki bu oğretmen bolluğunda vee uzatmayayım gittim bu ile hatta burası ilce aslında ile bağlı şubesine gittim.anlaştım ve tabi bu anlaşmaya giderken evimede gittim once babam ne eski baba bana cok soğumuş annemde eskisinden daha beter bir anne ama yinede babamdan kızım bir hata yaptın izmire gittin tecruben oldu oraya gitme burada tekrar dershane bakalım yada otur evde sınava hazırlan sana bakarım desin diye ama demedi ki DERS 4 Ailenizden bir beklentiniz var ise tekluf beklemeyin net olun onlar sizin aileniz size bakmak zorundalar ağlamayan bebeğe sut olmadığı gibi banada bişey cıkmadı ve ben o ildeki macerama başladım ama ablam.mesela o yaşında dayakda yedi hakarette işitti ve ozele gitmedi direndi evde oturup sınava hazırlandı o da oğretmendi ve atandı 2.yılında tabi şansıda onun biraz yaverdi ve ben o ilcedeyim adam dediği gibi izmirin teklifinin iki katını verdi şartları iyidi taki yıl ortasına kadar sonra kucucuk ilce para vermiyo insanlar derken maaşlar gecikmeye başladı ben ufakta olsa borclanmaya başladımki bu babamdan gelen bir gen sanırsam maddi olarak ufak bir eksiklik beni cok etkiliyo borcum.olmasın hep cebimde para olsun ustiyorum ufacık borcla bunalı. girmeye başladım bu donemlerde benim dershanemde bir arkadaşımın eşinin arkadaşı vardı milli eğitim oğretmeni ve beni daha once gormuş beğenmiş ona benimle arasını yap demiş tabi benim haberim yok ara sıra gorurdum tesaduf sanıyodum bilerek bana kendini gostermeye calışıyormuş arkadaşlarımda farketmiş beni uyardılarbu adam hic sana yakışmaz bak soylerlerse uyanık ol bizden soylemesi bu adam.hakkında kim beni ne kadar uyardıysa o bana o kadar cazip gelmeye başladı bu kişi şu anki eş kişisi benim peşimde net olarak artık dolaşarak niyetini soyledi ve ben onun guneydoğulu olduğunu aileminde aşırı ayrımcı olduğunu bilerek bu konuda beni yargılamayın ailem.g.doğuya cok on yargılılardı ve halen oyleler ben o eş kişisinin dış gorunuşunuhic beğenmedim ve guneydoğuluydu bu bildiğimiz şivelilerinden falan ama biraz arkadaş olup tanımaya calıştım cok sessizdi kibar deil yanlış anlaşılmasız sessiz utangac a zararsız duruyordu hic sinirlemiyodu mesela ve ben mantığıma guvenerek şoyle duşundun hata bilmem.kacı yaparak bu adam devlette kadrolu ben ozeldeyim ve rezillik şimdiden başladı borc icindeyim aileden destek yok sessiz arkadaşları tarafından sevilen biri ve en onemli ders ise şu DERS 5 Ozellikle ailesinde şiddet goren kadınlarda dovmeyen hakaret etmen sessiz erkek ideal erketir algısı oluşuyor ben sanıyordumki her erkek dover sover ve dovmeyeni cok cok az ve hep derdim inşallah bana cok sessiz bir koca denk gelir ki duam kabul olmuş malesef o sessiz adam kocam.oldu ama işin doğrusu şu bir erkeğin dovmemedi hakaret etmemesi takdirlik birşey değil bu zaten olması gerekenmiş asıl bakılması gerek evlilikte uyummuş kendine ve cevresine ne katabiliyor gelişime acıkmı kitap okuyormu babalık yapabilecek bi adammı diye bu gibi ozelliklere bakılmalıymış bizlere bu zamana kadar servis efilen piyasaya surulen koca adaylarını şoyle tanımladılar "ickisi kumarı dovmesi sovmesi yok hatta ağzı var dili yok "ve bizlerinde ağzının suyu aktı bu sayılanlar zaten olması gerekenler ve bir insan niye konuşmaz niye sessiz olurki konuşmayan biriyle nasıl anlaşılır tabi ben bunları cok gec farkettim evlendim ve şimdi boşanıyorum boşanma sebebi sessizlik bunu sonra yazıcam yoruldum herkese iyi geceler .