Oncelikle hepinize merhabalar kızlar. Biraz uzun olacak ama şimdiden kusura bakmayın. Ben 1 yıl 2 ay oldu evleneli. Eşim asker bu arada. Biz eşimle tanıştık konuştuk goruştuk ben uzun bir sure tanımak istedim onu ama eşim beni yuzuksuz okula gondermek istemediğini (univ son sınıftaydım) bu yuzden okul bitene kadar nişanlı kalmamızı ve gizli gizli flort değilde aileninde onayıyla rahat goruşelim dedi. Babam cok karşıydı okul bitmeden boyle bir şey olmasına ama ben istediğimi sevdiğimi soyledim ve onlarda tanışmayı kabul etti. Aileler tanıştı gelindi gidildi. Ama benim ailem başından beri pek sıcak bakmadı sırf ben mutlu olayım diye ılımlı oldular. Daha sonra isteme soz nişan oldu nişanım olduğunda ektim 4 aylık evliydi daha. Kaynanam bana o kadar iyiydiki sarılmalar opmeler canım kızım demeler eltimin suratına bakmıyordu ve eltim yeni hamileydi. Yani beni gorunce onu unuttu. Neyse biz boyle bir sene nişanlı kaldık. Ablası beni hic kabullenemedi nişanıma bile gelmedi. Eşim nişanlıyken hep beni savunurdu hep bana destek olurdu uzulmemi istemezdi gerek annesi olsun gerek ablası olsun gerekeni soyler beni savunurdu. Neyse biz evlendik işi dolayısıyla doğudayız. Uzaktayız. Kayınvalidem duğun bitince değişti bana ve aileme karşı. Surekli eşimi evde değilde işteyken arama istekleri başladı. Beni arayıp eltimi bana atmaya başladı. Dertleşiyormuş gibi. Daha 2-3 aylık evliyken her aradığında bebek yok mu diye psikolojimi bozdu. En sonunda eşim anne yeter sorma olunca biz sana deriz dedi. Evliliğimizin başlarında da beni kollardı eşim. Ama sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı. Eşim bekarken maaşını olduğu gibi ailesine gonderirmiş. Evlenince bu kesildi cunku duğunu tamamen eşim yaptı ve borc oduyorduk. Annesi para istiyordu eşim yok bendede diyordu. Beni arıyordu durumumuzu yokluyordu bizde anca yetiyoruz diyordum hep. Diğer oğlu kaynanam icin vazgecilmez biri. O oğlu icin butun cocuklarını harcar yani. Eşimi goruntulu arayıp onları gosterir cocuklarını gosterir oğlum bak şoyleler boyleler acıtasyon yapıyordu hep. Eşimde abisiyle goruşmuyordu evlendiğimizden beri ne aradı ne sordu diye. Neyse biz 1 sene hic izin kullanmadık bu yaz bir ay izne gittik. Bu arada benim ailem iki sefer yanıma geldi 10-15 gun kalıp gittiler. Onun ailesini de cağırdık ama iş guc deyip gelemediler. Bende eşime dedim ki sen aileni hic goremedin ben yine gordum o yuzden sizde fazla kalabiliriz dedim iyilik yaptım yani. Sevindi oda. Neyse biz gittik memlekete annesi gilde kaldık. Babası koyde kalıyordu annesi yalnız. Neyse hic isteği bitmedi annesinin oraya gotur oğlum buraya gidelim oğlum bizim adımıza kendisi planlar yaptı hep ve ben sessiz kaldım bir sure oyle hareket ettik. Ben uzun bir sure aileme gidelim demedim ama baktım ben demeden eşimin gotureceği yok. Dedim artık babamgile gitmeyecek miyiz net bir cevap vermedi hep bende cevap alamadıkca sordum bu sefer kızdı yeter tamam gidicez falan diye bende bozuldum cevap ver o zaman sormayım dedim. Uzuldum yani bu sefer annesi yuzu hic gulmez ailene gitmedin diye oğluma surat yapıyorsun falan diye konuştu. Sustum. Neyse biz bizimkilere gidecekken tam kapıdan cıkıyoruz oğlumu fazla tutma sıkılıyor orda sen kalıyorsan kal oğlumu gonder dedi. Ben sinir oldum ağladım sen boyle deyince duracağı varsa da durmaz yaptığın ayıp dedim cıktım. Evlendikten sonra kaynanam oğlunu benim ailemden kesmek istedi kızın ailesiyle oğlunun samimi olmasını yediremiyor. Eltimi de oyle yapmış. Oğlunu doldurmuş doldurmuş abisi eltimin ailesinin evine bile cıkmıyor kapıdan alıp kapıya bırakıyor. Ve boyle olduğu icin kaynanam cok mutlu. Benim eşiminde ailemle arası iyidir gelir kalır arar sorar bunu hazmedemedi. Neyse biz bir aylık izinde 5-6 gun kalabildik annemlerde onda da parca parca yani. Ama benim ailem yine bir şey demedi. Siz mutlu olun yeter dedi. Neyse biz bir gun eşimle tartışıyorduk kaynanam araya girmeyi cok sever yine girdi tabi bende anne lutfen bizim aramızda sen karışma dedim sonra bi başladı bağırmaya resmen icinde ne var ne yok kustu sanki bir yıldır bugunu bekliyormuş gibi. Sen bizi hicbir zaman beğenmedinde siz lukssunuz biz fakirizde. Bizi hep hor gordunuzde daha neler neler. Ben şok oldum hic boyle hissettirecek bir şey yapmadık cunku. Kendi kendine kompleks yaptığı şeyleri kusuverdi. Eşimde o gun beni savunmadı hic annesine destek verdi resmen ezildim o gun. Artık yeter dedim suratına yuzuğu fırlattım ve ailemi aradım gelin beni alın diye. Bir senedir benim ailemde şahit oluyor her şeye ama susuyorlardı. Neyse kaynanam gelsinler konuşuruz yaptıklarını anlatırım falan dedi bende ne anlatacaksın dedim. Benim babamda kalp,şeker ve tansiyon hastası. Neyse babamgil geldi beni aradı in aşağı biz cıkmıyoruz yukarıya diye ben tamam dedim ama ağlıyordum yani. Eşimle vedalaştım kendine iyi bak dedim ben seni cok sevdim ama senin tutumsuzluğun yuzunden bu haldeyiz dedim. Oda gitme dedi. Gidersen bitecek her şey bak dedi. Bende gitmeyim de ne yapayım dedim. Adamlar buraya kadar geldi dedim sende ustune duşen gorevi yap o zaman in aşağı konuşalım dedim. İndik biz babamın arabasına bindik bi kac sokak ileri git baba dedim gitti. Tabi cok sinirlilerdi babamın tansiyonu cokmuş cok kotuydu. O sırada kaynanam annemi aradı babam meşgule attı. Konuştuk işte her şeyi eşimde soz verdi onlar gitti bizde arabayla dışarı cıktık eve donmek istemedim. Neyse bu olay boyle gecti gitti. İzin bitti eşim geri dondu goreve gideceği icin ben gelmeyim ailemle kalayım hic duramadım zaten dedim oda tamam dedi. O gitti ben kaldım. Bu konuda kapanmıştı. Sonra ben hamile olduğumu oğrendim. Kaynanama soylemiş eşim beni aradı tebrik etti. Sonra bana bu kavga konusunu actı. O nasıl bi anne baba nasıl bitirir cocuğunun yuvasını falan diye. Benimde oz annem oldu bu ikinci annem ama Ozden farkı yoktur. Bende benim annemin anne babalığını sorgulayamazsın dedim. Cokta guzel anne baba dedim. Ben bu olayı kapattım seninle konuşuyorum acmıyorum dedim bana bu konuları geri actırma dedim. İşte evime cıkmadılarda telefonumu meşgule attılarda cocuğumu kuytu koşeye cekip konuştularda falan dedi. O mutlu gunumun icine etti. Bende kayınbabamı aradım bebek haberini verdim sonra kaynanamın yaptığını anlattım baba amacı ne yeter artık durmuyor susmuyor beni uzuyor en mutlu gunumde ağlatıyor ne bu dedim. Babamda sen bakma ona ben konuşurum dedi ama onunda otoritesi yok. Kadın kimseyi dinlemiyor yani. Beni aşırı kıskanıyor. Neyse ben surekli hastaneye gidiyorum tabi kan falan veriyorum. Beni arıyor gelmiyo musun hic gelmeyecek misin falan dedim zaten 30 gundur sizdeydik ben ailemle hic vakit geciremedim dedim bide hastane işlerim var surekli dedim. Yinede oğlunu kışkırtmış eşim arıyor annemlere neden gitmiyorsun diye. Onla da kavga ettik. Babam dedi ki kızım gitmeden bi gun once koye gidelim kayınbabanın yanına dedi kaynanamda orda hem onları gor ellerini op hem Mangal yakalım dedi malzemeleri aldık hep gittik. Kaynanam hic o konuları acmadı konuşmadı heralde kayınbabam uyardı. Neyse sıkıntı cıkmadan donduk geri. Ama kadın kuduruyor diyemedi ya anneme ici icini yiyor. Ben dondum eşimin yanına sonra 4-5 gun sonra babam evde yığılmış kalmış şeker komasına girmiş dişi dili kitlenmiş. Bana uzulmuş. Annemde bacağından ameliyat olmuştu. Ve bu surecte ben hep doktora gittikce kaynanamı da ailemi de aradım hep bilgi verdim merak etmesinler diye. Kayınbabamı sordum hep şurda burda dedi selam soyle o zaman dedim hep. Neyse kaynanam gecmişolsuna annemi aramış gecmiş olsun demiş sonra o kavgaya getirmiş konuyu annem kapatmaya calıştıkca kaynanam ateş puskuruyormuş. Evime cakmadınız da şoyle boyle annemde demiş ki o gun caksaydık o sinirle sen bir şey derdin biz bir şey derdik yuzyuze bakamazdık ama bir hafta sonra cıktık koye geldik o zaman oyle gerekti şimdi boyle demiş. Surekli beni kotulemiş suratsız kızının suratını gulduremedik de burnumuzdan getirdi de falan filan. Annemde guldurmeyi denediniz mi demiş durup dururken hic bi kadın bu noktaya gelmez demiş 1 senedir olan birikmişlikler var altı dolu demiş. Sonra kapatmışlar. Babamda sinir olmuş eli ayağı titremiş kayınbabamı aramış adam ozur dilemiş napayım anlamıyor kadın demiş. Sonra babam iki gun sonra falan eşimi aradı. Oğlum sana demeyecektim ama farklı yansıtılır bize duşman olursun bak gecen annen aradı boyle boyle oldu dedi. Ben şok oldum. Benimde duşuk riskim var ve bunu hepsi de biliyor. Eşimde yemeğe gelmişti geri cıkınca annesini aramış bağırmış cağırmış neden aradın madem aradın neden oyle soyledin insanlar hasta demiş. Madem evine cıkmadı telefonunu acmadı diye kırıldın arama hic konuşma demiş. Annesi de tamam oğlum tamam sen ananı babanı secmişsin demiş. Babası da neden seni arayıp anlatıyor babası demiş. Ama babam kaynanamın huyunu biliyor yani aileme duşman etmek istiyor ya olayı kendi haklı gibi anlatırdı yani. Neyse kayınbabam arkadan bağırmış karıyı savunur oldu buda savunduğu karısı beni hic arayıp soruyor mu demiş. Sonra eşim beni aradı anlattı işte. Niye babamı aramadın hic diye. Oysaki babasının koyde telefonu cekmiyor ya da karışı acıyor. Bende dedim annenle hep konuştum babanı sordum ya bahcede ya kuşlarla ilgileniyor dedi bende selam gonderdim dedim. Şu hamileliğimin sevincini gram yaşayamadım. Sonra kayınbabamı aradım ağladım ne bu ya ne dedim anlattım konuştum uzun uzun ama hic beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım benimle kavga eder gibi konuşma kapat şu telefonu dedi bende kapattım. Eşime soyledim. Eşimde bundan sonra sen benim ailemle konuşma bende senin ailenle dedi. Ben bundan sonra kendi evime yuvama bakcam yeter dedi. Ama birden boyle kesip atması beni cok uzdu sonucta benim ailem ilk defa ona bir derdini soylemişti. Hic arayıp huzur bozmaya calışan bir aile olmadılar. Kendi oğulları gibi sevdiler hatalarını cahilliktir deyip yuttular. Bende aileler goruşmezse goruşmesin herkesin evi yolu ayrı dedim ama biz karı koca olarak bir yerde olmasa bir yerde mecburuz dedim ama eşim yok ben başka cozum bulamıyorum diyor. İzne gidince de sen ailenle kalırsın ben ailemle diyor ama bu da benim zoruma gidiyor. Annemde kafana takma oyle yapın diyor ama şuanlık sinirle mi boyle duşunuyor bilmiyorum. Dun akşamda dışarı cıkmıştık uzun uzun anlattım dinledi sessiz kaldı. Sen dedim hicbir zaman anne bu benim eşim bi sorun varsa sen soyleme bana soyle ben onu kırmadan soylerim dedin mi dedim hayır dedi. Ben anlattım o dinledi. Ama net bir yere varamadık. Bana cok iyi davranıyor bu kavga yuzunden bana tepki gostermedi ama aileleri bıcak gibi kesti. Ben gercekten akıl istiyorum boyle olan oldu mu nasıl atlattınız? Ben ailesini sevmeye de calıştım iyi de davrandım ama hep dışlandım. Kayınbabamdanda ilk defa boyle bi tepki gordum. Ne yapmam lazım eşim zamanla duzelir mi sizce