Arkadaşlar merhaba, sizlerle paylaşmak istediğim yardımcı olmanızı istediğim şeyler var. Bu arada iyiki varsınız en yakın arkadaşımdan bile yakın oldunuz bana.
Kendimi tanıtayım. Ben 5 yıllık evli 7 aylık bir oğlu olan calışan bir bayanım. Benim derdim eşimin annesi babası ve kardeşi.

_Kayınvaldemle sorunlarımız daha istemeye geldikleri gun başladı. Nişan yapmayalım masraf olur diye ortalığı birbirine kattı. Ben asla şatafatı seven biri olmadım.
Nişanda istememiştim zaten ama o bu şekilde davranınca ablam kucukte olsa bir nişan olucak dedi. Evde 15 kişilik bir nişan yaptık. Kayınvaldem ne bohcaya karıştı ne hazırlığa.
Misafir gibi geldi oturdu gitti. Takı felan bişeyde takmadı. '' durumu yokmuş'' ama yalan tabi.

_Eşim birgun geldi dediki ailem hic bişey yapmak istemiyor bende onlara tenezzul etmiycem herşeyi kendim yapıcam dedi. Birlikte yaparız seninle dedi cok uzuldum ama sevdiğim icin kabul ettim.
Biz eşimle resmen sefilleri oynadık duğune kadar. Evimizin eşyalarını aldık. Duğun salonunu kiraladık. Bu arada eşim ailesinin yanında yaşamıyor ailesi şehir dışında ben onu tanıdığım zamanda tek yaşıyordu.
Bu odemelerin arasında birde ev kirası elektrik su doğalgaz bir ev gecindiriyor. Ben maaşımın tamamını borca veriyorum. Ailem cok kızdı erkek tarafı bizmiyiz onlarmı diye naza cektilerde cektiler kendilerini.
Kaynanam kendi tarafından kimseyi getirmedi doğru duzgun duğune. Duğunden sonra evinde bizim icin mevlid yapmış ve takıları kendi toplamış bize bişey vermedi. Ustune ustluk birde salonda benim
kendi tarafımın taktılarını takılar erkek tarafınındır diyerek istedi.Vermedim tabiki.

_Neyse biz evlendik yine borc oduyoruz eşimin kardeşi surekli eşimi arıyor ve para istiyor. Eşimde o borc icinde bana sormadan gonderiyor. Daha ilk kavgamızı kardeşi yuzunden 12 gunluk evliyken ettik ve ben tokat yedim.
Onlar yuzunden hep kavga ettik. Ben hep gozyaşı doktum evlerine giderken hic gitmek istemedim zorla goturdu beni. Her gittiğimde bir laf soktu kaynanam bana. Surekli birileriyle kıyasladı. Orneğin bilmem kimin gelini
kaynanasının evini temizliyormuş surekli bahsettiği kişide evde oturan bir kadın. Ben calışıyorum. Haftada bir gun iznim var ve kusura bakmasın ben onun hizmetcisi değilim. Eşim onların dolduruşuna cok geldi.
Defalarca onlar yuzunden dayak yedim. Bunuda ilk defa size itiraf ediyorum. Yuzum gozum vucudum morluklar icerisinde kaldı. En son oğluma 2 aylık hamileydim cok şiddetli dayak yediğimde.
Eşim okumuş kulturlu bir insan ama cok fazla şiddet eğilimi var. Psikolağa gittim doktor buyuduğu ailede surekli şiddet gorduyse ne kadar okursa okusun gorduğunu yapar bilicaltı o cunku onun dedi.

Ev aldık krediyle kaynana olacak kadın hayırlı olsun bile demedi ev hediyesini gectim. Hatta kızdılar bize ev alıyorsunuzda bize sormuyorsunuz diye. Cok kotu gunler gecirdik evimize hırsız girdi iki kez,
ben ameliyat oldum, hamile kaldım bebeğimin kalbi durdum karnımda, eşim bir yıla yakın işsiz kaldı. Bu olayların hic birinde aramadılar gecmiş olsun bile demediler. Hatta eşim işsizken bişeye ihtiyacımız olurda isteriz
diye eşimi bile aramadılar. Bu arada durumları iyi. Eşim icin kıllarını kıpırdatmadılar. Bekar bir kaynım var 28 yaşında ona ev aldılar icini dayadılar doşediler daha gelin adayı belli bile değil ama takılarını bile almışlar.
Eşim bunların farkında ama onlara hicbişey soylemiyor. Yapmassalar yapmasınlar canları sağolsun diyor. Ben onun icin o kadar fedakarlık yapıyorum, sıkıntıya duşmeyelim diye doğum iznimde bile calıştım. Ama onun gozunde
ailesi onun icin bişey yapmak zorunda değil ama ben yapmak zorundayım. Asla onlara toz kondurmaz. Kırılacaklar diye odu kopuyor. Ama benim kırgınlıklarım umrunda bile değil...

_7 ay once doğum yaptım. Gene her zaman olduğu gibi bişey yapmadılar. 2 tane alttan cıtcıtlı badi almış kaynanam olcak kadın onlarında uzerinde defolu etiketi var fyatı bile uzerinde 3 tl. Sozde paraları yok.
Bu bayram oğlumun ilk bayramıydı ben gene insanlık bende kalsın dedim giydirdim oğlumun bayramlıklarını aldım goturdum oğlumu gorsunler hakları torunlarını gormek dedim. Bu arada ilk torunları.
Şehirdışında yaşıyorlar ve bizim arabamız yok resmen mahvoldum yollarda cocuk durmaz kan ter icinde goturdum oraya. Yemek yediriyorum oğluma yok bu cocuk ne kadar cok yiyor kesin obez olcak bu.
Kilolu bir cocukta değil 7 aylık 8,5 kilo. Zayıf olsa bakamıyon sen bu cocuğa derdi. Doğum yapınca ben bakıcam cocuğuma calışmıcam dedim oyle duşunuyordum. Milletin yanında bana şimdi evde yatma zamanı değil dedi.
Oğluma bayram icin bir t-shirt bile almamış. ilk torunu anlamıyorum gercekten insan hicmi ozenmez. Milletin cocuguna bayram harclığı verdiler benim oğluma hic. Eşiminde oraya gidince hal ve hareketleri değişiyor.
Bir erkekleşiyor dediğim dedik havasına burunuyor. Hee bu arada sozde durumu olmayan oğluma 10 liralık bir t-shirt almaya para bulamayan kaynanam kendine şu kapkalın bilezikler varya mega bilezik deniyor galiba onlardan almış.
Bu hareketlerinden dolayı iyice midem bulandı kendilerinden bu kadar iyi niyet yeter diye duşunuyorum ve artık ne bayram ne seyran hic bişey de gitmeyi duşunmuyorum.
Eşimide sevmiyorum artık ailesinin yanında yaptığı hareketlerden dolayı 3 gundur onlada konuşmuyor. Cok fena bunaldım boşanmayıda duşunuyorum ama şuan cesaretim yok. Bana bir yol gosterin sağlıklı duşunemiyorum artık.