Selam kızlar herkese iyi hafta sonları.Daha once cok konu actım ama son iki uc haftadır ozgecmisimi goruntuleyen iki uc yer oldu ama onlar da olmadı.İstedigim şartları bana da uyan dort beş yere başvurdum ozgecmisimde acık bir şekilde daha once calıştığım yerlerde hangi işleri yaptım eski yoneticilerimin referansları aldığım sertifikalar yetenekler kısmı hepsi dolu hatta on yazı da ekledim.
İlanlara başvururken bu on yazı ne kadar etkili altı aydır işsizim 30 yaşındayım yaklaşık beş sene deneyimim var sekreterlikte.
Sizce altı ay ara vermem ya da 30 yaşinda olmam bir dezavantaj mı .
İlanlara başvururken zaten Sekreter santral ofis asistanı resepsiyonist ilanlarina başvuruyorum ama ilanda ozellikle şu semtlerde oturanlar ben eğer o semtlerden birinde oturmuyorsam yani mesafe olarak cok uzaksam tercihen orta duzey ingilizce istiyorsa fatura kesebilecek babs mutabakatı yapabilecek dediği zaman o ilanlara pek basvurmuyorum.
Kendime uyan ilanlara başvurduğumda ilanda sadece gelen telefonları cevaplayacak gelen muşterileri karşılayacak tecrube olarak da en az iki yıl tecrubeli aday diyor başvuruyorum ertesi gun bakıyorum başvuran sayısı nerdeyse 200 kişi olmuş firmayı arıyorum site uzerinden başvuruları kabul ediyoruz diyince Info email adresine ya da ik bolumu varsa ona da gonderiyorum şansa icinden biri arıyor.
Yani ilanda detay yok aradan dort beş gun geciyor ilk yirmi otuz kişi arasinda oluyorum başvuru sırasında aranmayinca umudum gitgide azalıyor.Yani ilk basvuranlardan olmak da bir işe yaramiyor sanırım.
Dun de santral pozisyonu icin bir firmaya başvurmuştum on gun once dun beni arayan kişi telefonda maaş beklentimi ve ingilizce seviyemi sordu cv de zaten her ikisi de yazıyor başlangıc duzeyinde dedim asgari ucret beklentim dedim mudurumle goruşup olumlu olursa geri donuş yapacağım dedi o da donmedi.
Kafama cok takmamaya calışıyorum ama annem de belli etmese de uzuluyor. İngilizce oğrenmek icin kitap almıştım kelime ezberliyorum cumle yapılarını ama tabi cok iyi konuşmak icin cok pratik yapmak gerekiyor yazışmaları yapabilmek icin.
Kecinin istemediği ot dibinde biter derler ya istediğim başvurduğum yer aramaz daha az istediğim yer arar goruşmeye gittiğimde ilanda bahsettiklerinden ekstra fazla şeyler isteyen de oldu iyi firma ama mesafesi iki saat olan yer oldu.
Şimdi bu aşamada daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum elimde surekli telefon saat başı ilanlara bakıp firmaları arayınca da elime birşey gecmiyor site uzerinden başvuru alıyoruz nadiren gorurlerse mailden attığım cvyi binde bir arayan oluyor cunku site uzerinden başvuru sayısı cok fazla orda cvnin goruntulenmesi bile şans .