Merhaba sevgili bdv arkadaşlar
Ne zaman KV ile konu acarım acaba diyodum bugune kısmetmiş.
Hem dert hem ic dokme olarak bakabilirsiniz konuya. Cunku belirli bir olayın olduğunu soyleyemem fazla karışık.
1 yıllık evliyim, eşim tek cocuk (bazıları bilir) KV ye 5 dk mesafede oturuyoruz. Eşim onların evindeki atolye de calışıyor.
Ben calışmıyorum.
KV aşırı takıntılı, inatcı, panik, telaşlı, titiz, surekli eleştiren biri. Kp ile bazı sorunları var. Bazen dunyada eşim ve kendi ailesi dışında hic kimseyi gercekten sevmediğini duşunurum.
Bunu takıntılı vs hallerini eşim ve Kp derde bilir soyler.

Ben yapı gereği insanlara hemen ısınamam. KV ise benden sanki kızıymışım gibi (kızı gibi gorduğunu soyler ) herşeyde aşırı tepki vermemi ister. Daha doğrusu kendisinin yaptığı gibi.
Yakın olduğumuz icin haftanın 2-3 gunu giderim.
Gecenlerde eşimle bu yuzden kavga ettik. Sorun şu ki KV bana soyleyemediklerini eşime dert yanıp bir nevi ustume saldı.
Ben soğuk ve mesafeli davranıyormuşum sıkıntı bu.

Neymiş şunu yiyelim bunu yiyelim demiyormuşum, Kp evde olmadığında bana gel cay icelim demiyormuşum.
Onların evde mutfağa giriyorum beraber yiyorsak beraber de yaparız mesele bu değil benim icin. Ama takıntılı olduğu icin şuna şunu koymazsan guzel olmaz diye en az 10 kez soyler. (orneğin tereyağı yok guzel olmaz)
Evde yapacağı temizliği yapmadan once milyon kez tekrar eder işi yapmadan kafam şişer( temizliğe elimden geldiğince yardım etmem, o bekler tabi ama hem beğenmez hemde yaşı genc, gucu var)

Herhangi bir konu acıldığında karşıyı dinler ama en cok acıyı o cekmiş, cileli omru bir o yaşamış gibi cok umursamaz. Gundem olmayı cok sever.

Mesela hamileliliğimde aşırı belim ağrıyor onun hic olmamış o 9 ay istifra ettiğinden soz eder durur. Benimki cok onemli gelmez. Biri geldiğinde aşırı ozen gosterir bana. Aşırı dengesiz tavırları var.

Bir diğer konu sanki sus bebeğiymişim gibi onun beğendiği şeyleri giyip onunla komşu komşu gezmemi ister bekler.
İlk zamanlar bir iki defa gittim(istediklerini tabi ki giymedim) inanın tahammul etmekte zorlandım. Cunku biz farklı insanlarız her turlu.

Dun akşam oradaydık pazardan borulce almış bir suru dondurucuya koymak icin bilenler bilir ıcık cıcık bir iş bitmiyor ayıklaması. Barbunya ve bamya haric ben dondurucuya sebze koymam. Her şey mevsiminde guzel.
Dun o borulceye sacmalık bunu koymak dedim diye ağladı. Sonrada beklentilerini filan anlattı.
Ona guzelce yapımı, farklı olduğumuzu yaşlarımızın, zevklerimizin başka olmasının normal olduğundan bahsettim.
İnatcı olduğu icin bana tamam dese de kabullenmez biliyorum.
Sorun şu ki ben eşime bundan bahsettiğimde (daha once) asla anlamadı. Kv nin kotu huylarını filan yuzune soyler, bilir yani ama anacığına laf soyletmez.

Yani anlıyor ama ikimizin ilişkisini idare edemiyor, bir salsa rahat edicem zaten.

KV nin yalanlarına, samimi gorunup arkadan konuşmalarına şahidim ısınamıyorum.
Kendimce idare ediyorum bu durumun Kp farkında zaman zaman konuşuruz.

Kendisi tedavi olmazsa beni hasta edecek psikolojik bir vakayla karşı karşıyayım.
Beynim durdu, konumum ve durumuma gore yorum yaparsanız sevinirim.
Cok uzun oldu kusura bakmayın.