Son konumu bilenler bilir devamında yaşadıklarımı anlatmak istiyorum sizlere..

Eşim ailesine gidip dolduruşa geldikten sonra bana hic olmadık sozler etmişti..Haftanın 3 gunu gittiğim ailesine neden ben olmadan tek hic gitmedin diye hesap sormuştu benden.. bu konuyu kayınvalidemle konuşma kararı aldım belki size gore cocukca gelecek ama surekli onların baskısı altında eşimden sozler işitmek cok ağrıma gidiyordu artık..
Her cuma aradığım gibi aradım hal hatır sorduktan sonra anne ben senle bişey konuşucam deyip konuya girdim..O akşam size geldikten sonra bana bunları soyledi siz bişey konuştunuzmu dedimm hayır biz bişey konuşmadık dedi başta..Sonra ben detay verince itiraf edip (eşimin adı x olsun) X o akşam bize gelince baktım morali bozuk sordum bende neyin var oğlum..oda demişki matemin takıntılarından bıktım..tedavi olması gerekiyor bu boyle gitmez.. Once şaşırdım tabii ama sonra keşke sorsaydınız anne ne takıntım varmış bende size anlatırdım dedim..başka hicbişey demedi deyip inkar etti kayınvalidem... Ben konuyu uzaklık mevzusuna getirince ''-evet kızım sen bize geldin gelmedin demiyorum ama bizim icimize girmedinnn....hep eşinle geldin eşinle gittin...ben seni farklı beklerdim..teyzeye bile girip cıkmadın..'' (eşimin teyzesinden bahsediyor bana 2 arac uzaklıkta oturan 50 yaşlarında bi kadınla arkadaşlık etmemi beklemişler..ki ben eşimin teyzesini her cuma ararım oğlu evlendiğinde evine pastalar yapıp goturmekten tutun, gelinin ailesiyle tanışmasına kadar tum ozel şeylerinde yanlarında oldum..hep hizmetlerini yaptım.. ama bunlar yetmemiş.. gorumcemi artık soylemiyor bilebende dedimki anne zaten haftanın 2-3 gunu geldiğim bi yere bi gunde tek gidiyim demeye gerek gormedim..ben bu kadarını yapabiliyorum sizin beklentinizin altında kalmış gibi cumleler kurdum..oda benim beklentim falan yok..diyerek o ucsuz bucaksız beklentilerini inkar etti..

Onlara gore bi eve gelin gelince evin tum işini yapar kapı cam siler.misafir ağırlar.hep ic ice olurlar..Tabii benim haftanın 2-3 gunu gidip orda hizmet etmem tencere tavalarına kadar yıkayıp her detayı duşunmem pek umurlarında olmamış..Her gittiğimde her hareketimin gozetlenmeside cabası..farkedersinizya hani birileri surekli sizin davranışlarınızı gozetler..guluşunuzden nasıl yuruduğunuze kadar hep bi goz hapsi altında olduğunuzu duşunun.Bu arada bu konuşma tartışma havasında gecmiyor..icindekileri dokme gibi duşunun..Bi ara şunu dediğimi hatırlıyorum -Anne neden X beni dayısının geliniyle kıyaslıyor..siz o aileyle kussunuz gormuyor bile nasıl olurda o evin kızı gibi davranıyor sen uzaksın diyebilir...yine biz bişey demedik kendi farketmiştir dedi bana. Halbuki benim yanımda defalarca o kızı ovup yanımda eşim varken bunu yaptılar.İşte o kız cok iyi gelin sabahtan kalkar gelir kv. desine akşama kadar orda durur.cok iyidir coook.. Tabii eşimde bunları duya duya sonunda bana pat diye herşeyi soyledi.

Takıntılı ve baskıcı olan eşim benim takıntılı olduğumu soylemiş ailesine.Kv ise kızım ben sizin kotu olmanızı istemem ama sen git doktora o zaman.takıntılı değilsende belki faydasını gorursunuz diye ekliyor..ve ben eşimin takıntılarından evde yaptığı baskılardan bahsedince haaayırr o oyle yapmaz.o onceden oyle değildi gibi savunmaya gecti.Bana cok iyi evlattır gibi laflar etti.bende iyi bi evlat olabilir ama evlilikte cok baskıcı davranıyor dedim..Bana bigun bile nakit paraya ihtiyacın varmı veriyim demeyen eşim annesinin cuzdanına para koyuyormuş pek duşunceli evlattır.yaklaşık 1 saat konuştuk.Konuşma sırasında kaynımın sesini duydum arkadan muhtemelen soylediklerimi duydu ve bana saydırıyordu arkadan..bende anne konuştuklarımız aramızda kalsın.kaynımın yada başkasının bilmesini istemiyorum dedim.oda yok onlar bilmez hicbişey demezler diye savunmaya gecti fakat o gunden sonra kaynım bana karşı 180 derece değişmiş vaziyette saygısız bi ifadeyle konuşuyor.Cunku telefonda kayınvalidemle konuşmamdan rahatsız olduğunu duşunuyorum..Birde kaynımın kızarkadaşı olmadan once ve sonraki hali inanılmaz farklı..Eşimin ailesi surekli insanları kıyaslayan tipler işte o ondan guzel o ondan kısa veya uzun...o ondan zengin vs..bir suru detay.ve o kızla ilgili konuşurkende benimle kıyasladıklarına eminim.Kaynım malesef daha soğuk davranıyor bu mevzulardan sonra anlamsız bi şekilde.

Ne tesadufki annesiyle konuştuktan sonra eşim aradı ve sakin sakin konuşup akşam yemeğe cıkalımmı dedi bana konuşuruz hem..Sanki 2 gun once bana bağıran hakaret eden o adam değil başkası..tamam dedim gittik.bana iyi kibar davranıyor guluyor vs...bende sanki 2 gun once o gozyaşları dokmemişcesine guluyorum...
Bu olayın ustunden 1,5 ay gecti nerdeyse..Biliyorum bu yolun sonu yok..Eşimin ailesinin beklentileri hic bitmeyecek ve ana kuzusu eşim her fırsatta beni harcayacak.Kayınvalidemi aradığımda soğuk soğuk teli acıp iyiyim oturuyomdeyip bana sen nasılsın diye bile sormuyor..sesinden anlıyorum.Soğuk gelinmişim ben yine aptal gibi samimi bi sesle napıyosunuz şu nasıl bu nasıl diye soruyorum..Eskiden 2-3 gun aramasam oooo hic aramıyorsun derlerdi.şimdi alıştılar artık demiyorlar.Eşimse gorumcem ve cocuklarına bağımlı olarak hayatını geciriyor.Bazen gunde 2 kez kamerayla goruşup cocukları goruyor..Yeğenlerini sevmesi sorun değil asla ama 35 yaşına gelmiş bi adamın cocuk sorumluluğundan kacıp eşini bir kalemde harcayıp başka şeylerle avunduğunu goruyorum..Arada bana ahh bekar olsaydım keşke ne rahattım bee gibi laflar ediyor.

Kendimi kırmızı odadaki boncuğa benzetiyorum bazen iki kişilik yalnızlığımda...hatta boncuğun eşi tarafından nasıl yalnız hissettirildiği sahneleri izlerken ağlamıştım bunu goren eşime tanıdık geliyormu sana bu sahneler dedim..oda anlamış olacakki gel bi sarılıyim dedi bana..sanki odul verir teselli eder gibi.. Şuan evli olduğum şu 1,5 yıla baktığımda iyiki cocuğum olmamış diyorum.Kendimle ilgili neler yaptım derseniz..Derse başladım sınavlara hazırlanıyorum.Mesleğimle ilgili bilg. programlarını yeniden calışıyorum.Donulmez bi yolda kendim icin gece gunduz calışmak zorundayım...Sırtımı guvenle yaslayacağım bi evlilik değil benimkisi...acı ama gercek..bazı şeyleri başından sezmiştim ama insanların bu kadar fena, arkadan iş ceviren, ben iyi niyetli mazbut durdukca nasıl beni yok saydıklarını ezmeye calıştıklarını..sen ne bilirsinki bakışlarını gordukten sonra..ben bunlar icin yaşamıyorum dedim kendime...Bir yola başladım, umarımki bi cıkış yolu bulacağım....Bu evliliğin sonu nereye gider bilmiyorum ama yapayalnızda olsam ayakları yere sağlam basan calışan kimseye minnet etmeyecek biri olmak icin elimden gelen herşeyi yapacağım.
Bu arada viruse rağmen eşim haftanın 3 gunu annesine gidiyor bende 2 gun gidiyorum genelde.Pzt. gittiysem cuma mesela..haftasonu yasaklar olunca ayy goruşemiyoruz tıkıldık eve triplerine giriyorlar Her konuda tavsiyelerinize acığım..Boyle bi aileyle başedebilen, benim gibi başta cok pasif davranıp sonra toparlayan oldumu aranızda..