Merhaba hanımlar. Bana biraz akıl verin, yol yordam oğretin cunku ben normalde cok ozguvenli, duşunduğunu soyleyen biri olsam da konu boyle akrabadan biri ya da KV olunca dilim tutuluyor sanki karşı cıksam orada carpılcam...
Annem hep saygılı ol saygılı ol diye diye boyle yaptı muhtemelen beni.
Neyse konuya geleyim. Ben 22 yaşında 1 yıldır evliyim. Okurken evlendim şuan uni son sınıfım. (5 sene bolumum.) Okulum hep pandemiye denk geldi evden okudum yani evlendikten sonra cok rahat oldu. Hic pişman değilim, eşim mukemmel bir insan. Herkes bu devirde boyle bir insan mı kaldı diyorlar. Ağzımın icine bakar, benden daha cok aşk insanı resmen, hicbir dediğimi unutmaz ve gidip alır, surpriz yapar vs. Yani eşimden yana bir sıkıntım yok. Şimdi hikayenin kotu yerine gelelim..
Ben maaalesef ki aile apartmaninda oturuyorum.Kabul etme nedenim KV'ler yılın 8-9 ayı koyde (40dk evden uzaklığı), 3 ay apartmanda kalırlar.
Benim KV 70, KP 80 yaşında. Ananem ve dedemle aynı yastalar. Benim annem 44 babam 45 yaşında.
Ama KV ve KP benden dinc maşallah. Oyle hasta filan değillerdir, gucleri kuvvetleri yerinde.
KV ve KP pantolona takıntılı. Onların yanında hayatttaa giyemezsiniz. İlla etek giyeceksiniz. Ben etek giymeyi pek sevmem, nadir giyerim.
Evleneli 2 hafta olmuştu ve bayramdı. KV ve KPyi arabayla mezar ziyaretine goturuyorduk, obur gunde herkes koyde toplanacakti. Bende uzun bir tunik giydim altına da bol bir pantolon giydim ama gercekten bol bir pant. Bana şoyle dedi:
'Seni yarın koyde oyle gormiyim. '
Hicbir şey demeden dışarı bakmıştım. Sadece bana boyle değiller bu konuda herkese ama uslup nedir ya
Bir gun apartmanda oldukları bir gun okuldan ve işten yorgun argın canımız cıkmış gelmiştik, gelin yemek yiyin dedi. İyi dedik. Tam kapıdan girecektim ki 'Git ustunu değiştir oyle gel' dedi. Resmen kapıdan kovulmuş gibi oldum oyle delirdim ki. AMA HİCBİR SEY SOYLEMEDİM EVET.
Her onlara gittiğimizde benim calışmamı istemediğini soyluyor. Ailem beni boşuna okutmadi tabi calisicam dedim en son.
Her okuldan konu acılsa 'iste bu sene son ne guzel oku tabi kızım, sonra oturursun evde kocanin parasi yeter zaten size' diyor.
6-7 ay once onlardaydik yine salonda oturuyorduk sonra eşim ve KP iceri gitti bir şeyi tamir etmek icin. Hemen yanıma geldi oturdu calışma konusunu actı işte, sonra yok bakiciyla buyuyen cocuklar onu annesi belliyormus annelerini sevmiyorlarmis filan dedi, onunla ayni duşunmediğimi anlayınca şoyle dedi:
'Bana guvenipte kayınvalidem cocuğuma bakar da ben calışırım diye duşunuyorsan hic bana guvenerek cocuk yapma' dedi..
Ben de 'yapmam' dedim sadece. Uzaklaştım oradan.
Sonra eşimin tarafından herkesin orada olduğu bir zamanda 'sozde' (!) 'Bu gelinde cok sinsi' dedi. Herkes guldu şaka yaptigini duşunup ama gulmeden soyledi şaka filan değildi biliyorum. Ben sessiz bir insanım kimsenin işine karışmam, dedikodu yapmayınca sinsi oluyorum herhalde...
Bana hep ' ben icimde tutamam kızım, ne duşunursem soylerim' diye diyee soyluyor da soyluyor. Gercekten onlara gittigimde cok geriliyorum. Mesela gorumcemlerle cok iyi anlasirim, onlarla koye gitmeyi denk getiririm hep. Tek gitmek istemiyorum sıkılıyorum zaten. Eşimde bilir bunu giderken ablam da gelir mi diye arayalım istersen der hep. Boyle boyle zamanı gecirmeye calışıyorum ama tabi kış geliyor. Onların apartmana gelme zamanları da geliyor..
Oyle evime 1-2kereden fazla cıkmaz. Dizlerim agiriyor der. Ama surekli borek yaptım gelin, şunu ettim gelin, yedirmeyi sever sağolsun. Ama 'bu devirde boyle KV mi kaldı kendi yapıp gelinlerini yediriyor' demekten de geri kalmaz tabi...