İyi akşamlar oncelikle.
Universiteye hazırlanıyorum 11.Sınıfım Ygs yani şimdiki Tyt konularına daha başlamadım cok gec kalmadan başlamak istiyorum.
Eşit ağırlıktan hazırlanıyorum Ygs Turkce kitabım var onu cozuyorum.Matematik de var ama hic beğenmedim onu cozmuyorum.Babama Coğrafya ve Tarih kitabı istediğimi soyledim "Gerek yok şimdi onları seneye al." dedi.Matematiği soylemedim bile "Ne gerek var evde kitabın var ya boşuna mı aldırdın?" demesin diye.
Yani ders calışmayı gercekten istiyorum.Ama kitabım yok.Babam 12.Sınıfta calışmam gerektiğini soyluyor yoksa konuları unuturmuşum.
Acıklıyorum,izah ediyorum "Universite sınavına hazırlanmaya 12.Sınıfta başlanmaz.4 yılın konusu 1 yılda yetişmez.Konuları bitirdikten sonra artık surekli soru ve deneme cozulur boylece konu tekrar edilmiş olur akılda kalır." diyorum anlamıyor ne yapmam gerek bilmiyorum.Kitap almıyor bana kaynağım olmayınca da ders calışamıyorum soru cozemiyorum. Kendime kesin 2.seneye bırakmış gozuyle bakıyorum artık.İlk hedefim Boğazici İşletme.Buyuk oynuyorum yani.Ama daha kitap bile alamıyorum.Anneme soruyorum "Babana soyle." diyip kestirip atıyor.
Kendi harclıklarım da yemeğime ihtiyaclarıma vs. anca yetiyor.Yani biriktirip almam cok zor.
Ne yapmam lazım oneride bulunun lutfen Yalvar yakar kitap aldıran hatta aldıramayan tek insan benimdir herhalde.