Galaxy A30 Garanti kapsamında batarya değişimi ucretli mi?
Samsung0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Samsung
- Galaxy A30 Garanti kapsamında batarya değişimi ucretli mi?
-
24-09-2022, 20:49:41Merhaba. Samsung Galaxy A30 model telefon kullanıyorum. Urunu kasım 2019 tarihinde almıştım. İcinde olduğumuz senenin kasım ayında garantisi bitecek. Son zamanlarda telefonumun şarjı eskisi kadar gitmiyor. %15-%20 bandına duştuğunde ise bir anda hızlı hızlı azalarak kapanıyor. Hızlı şarj ozelliği olmasına rağmen de surekli kablo şarjına ceviriyor şarj esnasında. Kablo şarjına cevirmesi soketle alakalıdır herhalde, ondan cok da şikayetci değilim ancak bataryanın bu durumu kullanımı zorlaştırıyor. Accubattery isimli programi indirdim. Şarj esnasında batarya kapasitemi %75-%80 olarak olcu ancak surekli değişiyor değer. Telefonu garanti bitmeden once garantiye gondersem bataryayı değiştirirler mi? Yoksa ucret mi alırlar? Orijinal olmayan bataryayı alıp takmaya guvenemiyorum daha iyi performans vereceğini sanmıyorum. Orijinal batarya fiyatlarını da pek bilmiyorum acıkcası işciliği ile beraber. Bu değişimi ucretsiz yapmaları icin belli bir sınır var mı? Mesela olcumde %50 cıkması gibi bir şart falan var mı? Bu bataryaların garanti kapsamında değişimi konusunda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi? Teşekkurler.