Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, mudahaleleri bir turlu asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahceleri var, urun satıp senelik yuklu miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait kucuk bir bahce var. Buradan hic bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağacların kucuk olduğunu soyluyordu eşim. Ustune masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaclar on senede buyumedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban once bizden aldığı borcları odesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahcenin uzerine babasının ev yaptığını, boylelikle bahce işlerinde babasına kolaylık olacağını soyledi. Kendi bahcesinde ağaclardan yer yokmusmus. Eğer biz bahceyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahcenin odemesi icin her seyimden kıstım calıştığım halde. Ustelik daha once de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice uzerine gecirmeye calışmıştı. Eşimi guzel bir hasladim. Cunku o guzel konuşmadan anlamaz. Sadece kok ailesi ile beni enayi yerine koymaya calışırlar, maddi manevi somurmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece goz boyama. "Ben de calışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Cunku benim aileme yardım etme fikrim onu cok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gun guya bana ayar vermek icin komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama oğretmen kızı ona yardım edemezmis cunku evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar gecimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Cok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek icin ne onerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin