Sevgili arkadaşlar hepinize iyi akşamlar diliyorum.
Umarım hayatınızda herşey yolundadır. Ben bu aralar ‘herşeyin ust uste geldiği ‘ donemden geciyorum. Dilerim guzel gunler hepimiz ve benim icinde yakındır
Konumu okuyan, bilgi sahibi olan ya da bilgi sahibi olmayıp fikrini paylaşan herkese şimdiden cok teşekkur ederim.

Annem 62 yaşında, 15 senedir şeker hastası, şekere ve MDS (Kemik iliğinin kan uretmemesi, olan kanı yok etmesine bağlı Anemi ) hastalığına bağlı olarakta 3 senedir kalp yetmezliği hastalığı ile mucadele eden bir kadın.
Şeker ve kalp yetmezliğine bağlı ise , bobrek -karaciğer yetmezliği gelişti şu anda her ikisi de %40 ’larda calışıyor. Ceşitli hastalıklar birleşince haliyle vucut normalden daha fazla yıprandı. Doktorların yaptığı acıklama; normal şartlarda bu bobrek, karaciğer veya %30 calışan bir kalp bu yaşta bir hastanın kendini idare etmesi icin yeterli fakat bunların hepsi aynı anda olunca durum biraz farklılaşıyor.
Kalbe fazla yuklenildiği, kalbin yukunu hafifletmek icin ve kalp krizi gecirme olasılığı cok yuksek gorulduğu gerekcesi ile anneme 17 Ocak 2020 ’de kalp pili takıldı. Annem Turkiye ’de yaşıyor ben ise Almanya ’da. 23 Ocak ’ta Turkiye ’ye gittim annemi ziyarete ve gittiğim gun annemin kalp pilinden ambulans sesine benzer bir ses geldi (tarihleri , takılması ve bu sesin gelmesinin arasında cok uzun zaman olmadığını belirtmek icin yazıyorum) biz daha onceden hic kalp pili taşıyan birini tanımadığımız icin panik olduk ve bu pili takan doktor ile iletişime gectik. Doktor korkmamamız gerektiğini vucudun odem topladığını onun icin uyarı verdiğini soyledi. Kalp yetmezliği hastalığında vucudun odem toplaması zaten cok belirgin bir ozellik olduğu icin uzerinde cok durmadık. Bu surecte annem cok kez hastaneye odem toplama - buna bağlı nefes alamama şikayeti ile hastaneye yattı. Kalp pili her gun en az 3-4 kere otmeye devam etti.
Yazın bu durum benim icime yine sinmediği icin tekrar doktoru ile irtibata gectik ve yine aynı cevabı aldık.
Ekim ayı itibari ile de anneciğim, toparlanması gerekirken gitgide kotu olduğu icin yanıma aldım temelli.
Tedavisine ve hayatına benim yanımda burda devam edecek. Geldiği zamana gore şukurler olsun daha iyi durumu
Burada baştan aşağı surekli kontrollere goturuyorum.
Takılan kalp pilinin markasının sitesini gunlerce kurcaladım ve bir bolum buldum.
Ceşitli sesler yuklemişler, şoyle oterse bu anlama geliyor, boyle oterse şu demek diye. Annemin kalp pilinden gelen sesin karşılığında ise bir arıza olduğu yazıyor. Bu durum hic icime sinmediği icin ozellikle kalp pili kontrol edilen kardiyoloğa goturdum gereken kontroller yapıldı, bizi başka yere sevk ettiler emin olmak icin ve bu hafta oğrendik ki annemin kalp pili bozuk.
Başından beri.

Kendimi cok sucluyorum ben neden daha onceden aklıma gelip bu firmanın sitesini araştırmadım diye.
Ama doktoruna guvendim, nerden bilebilirdim boyle olacağını

Moralim inanılmaz derecede bozuk.
Cok korkuyorum cunku kalp pilinin bozuk olması annemin tekrar narkoz alıp, tekrar ameliyat olması gerek ki bu durum annem icin normal bir hastaya gore cok riskli bir durum.
Bir yandan seviniyorum umudum var, diyorum ki ‘kalp pili bozuk olduğu icin annem bir turlu iyileşemedi, belki kendini cabuk toparlar. ’
Fakat bunu takan hastaneye daha doğrusu doktora cok ofkeliyim bu otme durumu basbayağı ‘bozuk ’ olduğunu soylemesine rağmen bizi 1 sene boyunca oyaladığı icin.

Bu aşamada annem kalp krizi gecirebilirdi (ki hala olabilir) kalbi dayanmayabilir, durabilirdi.
Madem bu kadar riskli bir hasta nasıl bu kadar buyuk bir hata yapabilirler?!
Her gece annemin nefesini dinlemekten, eve her donduğumde kapıdan seslenip sesini duyduktan sonra eve girmekten psikolojik olarak cok yoruldum.

Eşim burada Avukat ve bu durumu kesinlikle dava etmemiz gerektiğini savunuyor. Hastaneye odenen para hic umrumuzda değil sadece defalarca soylemiş olmamıza rağmen nasıl bu durumu gozardı ederler bu hata insan hayatıma mal olabilecek bir hata. Elbette kimin ne kadar omru var bu Allah ’ın bileceği bir şey fakat tıp ve ongoru diye de bir şey var sonucta.
bir yandan eşimi destekliyorum bir yandan da Turkiye ’de bazen haklı iken haksız duruma duşme durumları olduğunu goruyorum duyuyorum televizyonlardan.
Acıkcası haklıyken , suclu olmaktan korkuyorum.
Koklu ve bilindik bir ozel hastane. Dava ettik diyelim ya doktor ‘ben bozuk olduğunu soyledim onlar değiştirmediler ’ derse bunu nasıl ispat ederim?
Dava etmeli miyiz, şansımız var mı yoksa şimdi dediğim gibi Allah cezanızı versin diyip yoluma mı bakmalıyım ?

Allah tum hastalara, icinde benim anneciğime de sağlık nasip etsin

cok uzun yazmışım ozur dilerim

WOMAN