Dış gebelik mi bilmiyorum ama korkuyorum
Hamilelik Belirtileri0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Hamilelik Belirtileri
- Dış gebelik mi bilmiyorum ama korkuyorum
-
24-09-2022, 19:52:35Bir bucuk yıldır tedavi goruyorum bir oğlum var ikinciye hamile kalmak icin klomen tedavisiyle hamile kalmaya calışıyodum rahim filmi de cektirdim hicbi sorun yok fakat Bi turlu kalmamıştım en son denemede 9. Gun kan tahlili yaptırdım 0 cıktı bu ayda olmadı dedim fakat bat geldi ben adet olmadım yumurtamIn catladığını ultrason dan gormesem geciktim dicem ama catladı ve biz Dr un soylediği şekilde değerlendirdik adetim 4 gun gecikti ve ben gecikmemem gerektiğini biliyordum cunki yumurta catladıktan 14 gun sonra adet imi olmam gerekiyordu esime bişi soylemeden idrar testi aldım evet belirgin ikinci cizgiyi gordum cok ağladım ama Bi tuhaflık vardı bunu hissediyordum cunki 9. Gun mutlaka cok az da olsa cıkmalıydı cıkmadığına gore bu değer haftasına gore duşuk Bi değer olmalıydı direk aklıma bunlar geldi ve hem ağladım hemde allahım ne olur bana bağışla diye yalvardım hep sevinemiyordum bile esime hemen resmini cekip attım nasıl yani hamile misin dedi şaşırdı galiba oleyim yinede baktırmamız gerek dedim hemen geldi hastaneye gittik muayene sırası bulamadığım halde iceride hasta varken daldım iceri hocam bana sıra vermiyorlar elimdede idrar testini sallayarak galiba hamileyim dedim tabi Dr beni tanıdığı icin tamam ben sana bakıcam bekle dedi bekledim icim yangın gibi acaba gorebilicekmi yoksa bosmu cıkıcak sıra geldi girdim alttan baktı bişi goremedi arayada haftasonu gireceği ve saat bese geldiği icin kan testini bile yaptırmadan gitmiştim Dr a Bi test yaptır bakalım dıs gebelikte olabilir dedi icim cız etti cunki korktuğum oydu sonucu aşınca bana mail at en azından gece rahat uyursun dedi cunki elim ayağım titriyordu Dr bunu gordu sonuca internetten baktım oda ne sadece 68 bu cok azdı anlıyo oğlumu oğrendiğimde 5 haftalık değerim 2500 Du bu rakamın yanında 68 i gorunce duşurucem kesin dedim elim kolum duştu Dr a attım değer duşuk folik asit e devam et 2 gun sonra (pazar) gunu tekrar yaptır yine bana at dedi pazar gunu tekrar yaptırdım ve evet sonuc 89 Du yine icim burkuldu sadece 20 artmıştı evet bu duşucek anladım bikac arkadasım a teyzeme fln soyledim duşuk yapıcam dedim nezaman hamile kaldınki duşuk yapıcan hic haberimiz yok dediler dedim ben aynı gun hem hamile olduğumu hemde dusuk yapacağımı oğrendim ben ne yapim dedim anneme soylemedim cok uzulucek diye sekeri tansiyonu var sonucu Dr a attım yine maille hocam iyi değil dedim evet iyi gitmiyor iki gun sonra tekrar yapıp yanıma gel dedi salı gunu tekrar yaptırdım sonuca baktım 89 olmuş 170 bu rakam buyuktu iki katı olmuştu Dr a gittim Dr baktı a bugun iyi artmış dedi gel bidaha alttan bakim dedi alttan bakarken saga sola bakıyo bilmiyoki ben arastırmaktan ondan daha profesor oldum tupleri i falan incelio Bi yandan hocam bu değerlerle tuplerde bile olsa gorunmesi ki dedim guldu otur simdi karsıma sen akıllı kızsın dedi hocam once ben size bişi dicem ben dıs gebelik le ilgili cok bilgiye sahibim sanırım buda dış gebelik dedim suan emin olamayız dedi dedim ben evet bu bebeği cok istedim ama olmuyorsa yapabilecek hicbişi yok Allahın taktiri ama ben gec kalıp tupumu kaybetmek istemiyorum dedim o zamana kadar hep tupum patlarsa kanama gecirirsem ya yeyişemessem beni kurtaramaslarsa Bi oğlum var cunki hep aklımdan bunlar geciyordu eğer olmicak bişiyse riske atmayalım dedim ama orda Bi bebek var dediii ben orda kalakaldım burda Bi bebek var ve biz bunu cok istedik istiyoruz dedi icim cız etti evet orda oluşan tutunmaya calışan Bi can parcası vardı annelik hormonları yine devreye girdi evet alın bunu benden diyemedim ya yaşarsa.. Ama cokta korkuyordum ve 5 haftalık Bi gebelik vardı değer cok duşuk ama benden ne bir damla kan geliyordu nede en ufak Bi sancı vardı arastırıyordum herkeste kanama yada sancı yada değerler yuksek kese gorulmemiş bu sekilde dıs gebelik tanısı koymak kolay bana onuda diyemiyordu kafam karmakarışık Dr bana Bi haftaya yakın Bi vakit vaktimiz var beni dinle iki test daha yapalım tupu patlaması 6. Haftadan once olmaz zaten birden patlamada olmaz once keskin Bi ağrı gelir daha sonra patlama yapıp kanama yapar dedi kendini iyi dinle ağrın falan basladığı gibi hemen hastaneye gidicek sin dedi iki test daha yapalım sonuca oyle bakalım belki sağlıklı olur bu sekilde olan var dedi tamam dedim benim icin cok zordu cunku Bi hafta zaman var ama bu arada her an sancılanabilirim tupum yırtılabilir kanama gecirebilirdim ve apar topar ameliyata alınabilirdim bunlar cok urkutucuydu allahım sana sıgınıyorum cok korkuyorum onu bana sen verdin sen koru dedim ve bekliyorum korkuyla ya bişi olursa diye ama hala ne sancım ne Bi damla kanama hicbişi yok allahım ne zormuş yaşamadan gercekten anlamıyorsun..