Arkadaşlar annem kucuk yaşta gelin olmuş ve ailesinden yeterli destek gorememiş ve narsist bir kayinvalideye duşmuş.babannem annemi yeri gelmiş kufurler etmiş yeri gelmiş hep psikolojik baskı ve guya cok seviyor gibide davranmış.temelde hep itaat ediceksin,ben ne dersem onu yapacaksın tavrını sergilemiş.bu kadın babamıda hic sevmemiş aslında,babamı annemin yanında fiziksel şiddet bile gostermiş,onada aynı baskı ve hakaretle omurlerini yemiş.sorun ne biliyormusunuz sorun,annem 5 yıl bu zorba ile birarada yaşamış ama bu kadından nefret etmemiş,bağını koparmamiş,resmen bu narsiste karşı bağımlılık geliştirmis.ben bu babannenin hic sevgisini gormedim hep zarar verici ve bizide cok kıskanıyor.duğunumde olsun,doğumumda olsun hic iyi niyetli tavırlar sergilemedi beni rezil etti.ben genc kızken bu kadını aynı annemin ogretileri ile kufurde etse alttan alırdım,kusmesin isterdim cok garip degilmi.evlendikten sonra anladimki annem kendini ezdirdigi gibi bizleride kurban etmiş.hep sanki ona muhtac gibi peşinde donmuşuz.anneme mesafe koy desemde mesafe koymak nedir anlamıyor.korona zamanı ziyaretine gittiğinde,babannem ne o elimi opmeyecekmisin demiş,annemde,korona var anne sende biliyorsunya dediğinde,op cabuk elimi,cabuk op diye elini uzatmış, oyle eli havada opmesini beklemiş.annemde gitmiş saf saf elini opmuş,sırf cirkeflik cikarmasın diye.bunu yapan annem 55 yaşında bir kadın.ortamda başka 3-4 kişi daha varmış ve kişilerden birisi bana olayı anlattı,annene cok uzuldum ben olsam opmezdim dedi.ya anneme karşı soğukluk bile hissettim bu kadın neden kendini hala koruyamiyor,neden zamanında bu pislik insandan zarar gormemiş gibi kapısına gidip misafir oluyor? Ben birkac yıl evvel kendisi(babanne)ile tarstiştim sınırını aştığı icin ama bağımı koparmak istiyorum ama annem goruştuğu ici bağımı koparıp isyanda cikaramıyorum.bu arada babannem oz değil buda enteresan bir ayrıntı.sadece onunla bağımız olan babamın uvey kardeşleri var okadar.dedemde rahmetli oldu.hayati bu kadının aşağılamalariyla gecti gitti.bağımı koparamamizin bir diğer nedeni halalarım var onların abartılı tepkilerinden korkuyoruz sanırım.halalarımdan hic zarar gormedik.bu narsist kendi kızlarını bile sevmedi harcadı.fakat sizlerden akıl istiyorum bu duzeni bozabilirmiyim sizce? Bunca yıldan sonra ailemi o kadından uzaklaştırabilir miyim? Bazende diyorum yapacağını yapmış her turlu,gelmiş 70 yaşına bundan sonra ne uğraşcaksin sen tavrını koy goruşme ailende kendi bilir diyorum.yalniz benim tavır koyup goruşmememde buyuk olay olucak nasıl işin icinden cıkacağım bilmiyorum.yani politik takılmak daha kolay ama artık icim almıyor bu insanla birarada oturup kalkıp,telefonlasmayi.ruhum kaldırmıyor