Merhaba, diğer konu aylar oncesinin konusu olduğu ve surekli guncelleme yaparak karman corman hale getirmemek icin yeni konu acayım dedim. Olayı kısaca ozetlemek gerekirse yaklaşık 8 ay once şiddet hakaret ve kaos dolu bir evlilikten kacıp yanımda iki cocukla kendime yeni bir hayat kurdum. Bu surecte buyuk zorluklar cektim ve ailemden destek gormek şoyle dursun, turlu turlu kavgalarla korkutmalarla, tehditlerle başa cıkmaya calıştım. Sonuc olarak 8 ayın sonunda tum altınlarımı bozdurmuş ve elinde birikimi kalmamış olarak hakim karşısına cıktım. Bu şahısla aylar oncesinde anlaşmalı protokol imzalamıştık ama kendisi daha ilk gunden yan cizmeye, anlaşmayı bozacağını soylemeye başlamıştı. Yani boşanmanın cekişmeli olarak devam edeceği belliydi. Hakim hem protokol imzalayıp hem mahkemeye gelme zahmetinde bile bulunmayan, dilekcemize zamanında cevap vermeyip mahkemeden iki gun once kendi başına yazdığı 1 sayfalık sacma sapan bir karalamayla başvurup acıkca mahkemeyle alay eden bu adama guzel bir ders verdi ve karalamasını kabul etmeyip, savunma hakkını elinden alıp 1800 nafakaya hukmetti. Ben bunu kendisine mesaj attığımda dahi bana edevletteki duruşma gununun ekran goruntusunu atıp "dava ertelenmiş ehe ehe" diye alay ediyordu. Ahmak herif sanıyordu ki o mahkemeden kactıkca bu iş ertelenip duracak, tek kuruş odemeden keyfince gezip tozarken ben cocuklarımla evde ac oturup başımı duvarlara vuracağım. Velhasıl kelam mahkeme kararını gorunce şok oldu. Cunku bir anda maaşının 1800'u gittiği gibi 13 bin de borclanmıştı. Bugun bana eski protokolu yenilememiz icin yalvarmaya başladı. Guya mahkemeye gelecekmiş ama saati şaşırmış bla bla.

Şu an tam olarak tutuşmuş durumda. İşin bununla kalmayacağını, tazminatın da yolda olduğunu biliyor. Ben ise o trenin kactığını artık 2.5 bin nafaka artı birikmiş nafakayı istediğimi soyledim. Yalvarıp duruyor insaf et, ben ne yapacağım bana ne kalacak diye. 8 aydır cocuklarına tek kuruş harcamayan, aclar mı acıktalar mı diye merak etmeyip onların suratına telefon kapatan, cocuklarıyla gecirmesi gereken haftasonlarını fink atarak elin adamlarıyla ve onların cocuklarıyla geciren bu meczup şimdi ağlayarak bana yalvarıyor. Tabii hemen yelkenleri suya indirecek değilim. Hatalarımdan ders aldım. Asla onun sozune itimat etmeyeceğim. Yeni ve akıllıca bir anlaşma yapmak istiyorum. Onumuzdeki dava gununde eğer protokole uyarsa anlaşmalı boşanır uymazsa cekişmeliye devam ederiz.

Onceki anlaşmamızda cocuklar icin biner tlden 2 bin tl nafaka vereceğini soylemişti (muhtemelen hakim nafakayı buna gore belirledi, iki bin icin imza atan adam 1800'u rahataca verir diye duşunmuş olmalı) Şu anki haliyle bana 1800 nafaka ve 13 binlik borcu var. Bu durumda 2 bin nafakaya tamam demek benim icin bir kayıp olur. Pazarlığı yuksek rakamdan başlatmak icin 2.5 nafaka artı birikmiş nafaka dedim. Ama birikmişten vazgecip 2300'e inmeyi duşunuyorum. Bu durumda yanlış bir karar mı vermiş olurum? Ayrıca diğer protokolun aksine bu aydan itibaren odemeye başlamasını yoksa anlaşmalıdan vazgececeğimi bildireceğim. Heyecanla yanlış bir karar vermemek icin bu konuyu acıyorum. Gazamız mubarek olsun gkhgvjj