Bir de şoyle bir durum var. Eğer adsense uzerinden kazanc hedefleniyorsa, cocukların reklama tıklama ihtimali daha yuksek diye duşunuyorum ama yaptığım gozlemler sonucunda kreşe giden yeğenlerim henuz okuma yazma bile bilmiyor ama "reklamı gec" butonuna tıklamayı oğrenmiş. Barbi videoları izlerken reklam cıkınca surekli ust uste reklamı gec butonuna tıklıyor.
Ote yandan yetişkinler (ozellikle de 20-35 yaş aralığı) kanala destek olmak icin bile reklam videolarına bir şekilde tıklarlar diye duşunuyorum. En azından cıkan reklamların ikna kabiliyeti yuksek olunca reklamı sonuna kadar izliyorlar. Ben mesela bir izleyici olarak bazı reklamları sonuna kadar izliyorum. Hatta şu an unutamadığım bir reklam var adam colun ortasındaydı, sel sigortası ne işime yarayacak ki diyordu.. biraz eski bir reklam ama belki hatırlarsınız

Ayrıca;
cocuk kitlenin %99'u mobilden izliyor yetişkinler hem mobil hem de laptop ya da masaustu kullanıyor (ama pek coğu adblock kullanıyor) ama yine de destek olmak isteyenler adblocku devre dışı bırakabilir diye duşunuyorum ama bu da zor gibi.
Sonuc olarak sizce cocuklara yonelik iceriklerde mi yoksa yetişkin iceriğinde mi daha cok kazanc vardır?