Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Acık acık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.

Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta once tesadufen rutin jinekolojik muayenede oğrendim. 30 yaşıma birkac ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.

Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı donemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve cocuğumun olmaması cok etkiliydi cunku bu işi kabul edersem cok yoğun calışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hic hayal etmedim. Cocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Cocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hic sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an once evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına gore evlenelim artık diyor. O cok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben buyurken cevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman oyle bir teklif alırım bilmiyorum. Ote yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de oyle. Bebeğe bakacak olanak var.

Destek almak icin gecen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen cok sert tepkiler aldım. Cok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve dondum.

Yani kafam cok karışık. 2 hafta oncesine kadar boyle bir durumu ruyamda goremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim cocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Muthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan cıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor gunleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir suru anne var, bu durum nasıc yonetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.

Guncelleme: Okuyan, yazan, fikir veren herkese teşekkur ederim. Uzunca bir sure duşunup tarttıktan sonra bana en doğru gelen bu olduğu icin evlendim, bebeği bekliyorum. Her şeyin guzel olacağına inanıyorum. Sizlerin de hayatlarında her şeyin cok guzel olmasını diliyorum