Herkese merhaba.22 yıllık evliyim.Universitede biri, biri de hazırlanan iki cocuğum var.Hikayem o kadar uzun ki.Eşimle gorucu usulu evlendik.Ben cok kucuktum ve cok toydum saftım.Yetiştiğim ailede kotuluk nedir gormemiştim.Eşim benden 12 yaş buyuktu.Duşunun yaşını bile istemeye geldikleri akşam oğrendim.Ben zannediyordum ki annem babam beğenince ben de beğenmeliyim.Universiteden mezun oldum daha işe başlamadan evlendim.3 ay sonra hamile kaldım.Aslında ben istemiyordum ama eşim o zaman 35 yaşındaydı onu kırmak istemedim.Ne acelesi var diye laf edenler oldu.İkinci cocuğum kaza ile oldu.İlk başlarda kimseye soylemedik.Utanıyordum cunku4.ayımdı.Bir gun Ankara ’da yolda kayınvalidemle yururken soyledik ilk kez.Bana hıH maşallah dedi.kızar gibi azarlar gibi.Beni hic sevmediler.Evlendim paralarımı,duğun salonuna ve kuafore vermek icin aldılar.Eltim doğdu bileziklerimin iki tanesini ona doğum hediyesi olarak taktılar.Eşim evlenmeden 6 yıl calışmış yukluce maaşı varmış.Biz evlendikten sonra kayınvalidemler ev aldılar.2000 yılında 1 milyar bankadan kredi cektik onu odedik.Mutfak dolaplarını yaptırdık dolarım vardı onları verdim .Hepsi gitti.Kooperatifin taksidi odeyemezdik eksi bakiyelere girerdik.Diyorum ya cok saftım.Guzeldim ailem iyi insanlardı.Kayınvalidemler cok kışkırttılar beni her konuda.Eşimle surekli kavga ettik.Barıştık.Surekli hır gurle gecti omrumuz.Bir gun 2005 te telefon caldı adınıza bir banka kredisi var bugun odemezseniz evinize haciz gelecek diye. Ben şok.Eşim abisi icin kredi cekmiş o da odememiş.Neyse sonra odedi.Yıl oldu 2008. Kooperatifle bir ev aldık.yıllarca odedik.tam borcu bitti tapusunu aldık 1 hafta sonra bizden abisi evi ipotekle gosterip kredi cekmek istediğini soyledi.Ben eşime ben istemiyorum dedim ama o merak etme bana guven.bir şey olmaz dedi.razı olmasam da bişey demedim.2010 yılında bi oğrendik ki abisi kredileri odememiş ve evimiz elimizden gidiyor.Oğrendiğimiz akşam kayınvalidemlerde toplandık tabi ben perişan.Kızıyorum cok uzgunum.Ben nasıl bize soylemezsin diyerek kaynıma kızarken kayınvalidem sana doğruyu soylemek zorunda mı dedi

Bu arada memlekete her gidişimizde bir suru olaylar oluyor.Gittiğimize bin kere pişman oluyordum.Cocuklar buyudu şimdi.Ve ben halen kirada oturuyorum .Eşimin maaşı coktu eskiden.Herkes bizi soyler dururdu.Maaşı cok ikramiyesi var diye.Yıllarca kayınvalidelere kaynıma yardım ettik durduk.Şimdi bile aylık 1000 lira bakıcı parası gonderiyoruz kayınvalidem icin.Onda değilim hasta kadın tabii ki evlat olarak elimiz yetmiyorsa gucumuz yetsin.Zaten onda değilim ama yıllarca o kadar somurulduk ki şimdi ev fiyatlarına bakıyorum artık asla alamam.Var olan evimizde cok cuzi miktarla bir yakınımız kirada oturuyor onlara da cıkın biz evi satmak istiyoruz diyemiyoruz.Oyle olu fiyatına bize kira gonderiyorlar

Benim icim koca bir derya.Ne yazacaklarım ne anlatacaklarım biter.
Gece gece yazasım tuttu.Kusura bakmayın nolur