Samsung Galaxy S3 Mini model akıllı telefonumda hafıza ile ilgili cok ilginc bir sorun var. Hafıza cok cabuk doluyor. Birisi aradığında numara gozukmuyor. Rehbere erişilmiyor. Asıl komik durum ise şimdi başlıyor. Bugun bu durumdan rahatsız olarak bir sd kard aldım. Lexar markasının Mobile Micro SDHC 16 GB modeli. Belli dosyaları, fotoğraf ve videoları sd karda taşıdım. Ancak her nasıl oluyorsa bir anda 850 MB kadar boş yer acılmışken yaklaşık yarım saat icinde boş alan 126 MB civarına duştu. Bu sırada internet acık değildi ve herhangi bir guncelleme onaylamadım. Tekrar bazı gereksiz dosyalar ve gereksiz uygulamaları sildim veya taşıdım. Evet, yine aynı şey oldu ve durup dururken doldu. Bu sefer bırakın 126 MB'ı civarını artık 0 idi. Uygulama yoneticisinde kişi saklama isimli uygulanın 3.58 GB yer kapladığı gozukuyor. Toplam alan 4.54 GB iken sadece uygulamalar 4.35 GB. Bu 4.35 GB'ın 3.58 GB kadarı kişi saklama ve diğer resimler, diğer dosyalar da uygulamalar ile toplandığında toplam alanın uzerinde bir rakam cıkıyor. Bazı kaldırdığım uygulamalar hala yer kaplamaya devam ediyor ve menu kısmında gozukuyor.

Bu sorunun belli bir cozumu var mı? Kişi saklama uygulamasını veriyi sil veya devre dışı bırak seceneğini secerek duzeltmeye calışırsak telefon rehberi ve benzeri yerlerde belli bir sıkıntı ortaya cıkar mı?
Şimdiden teşekkurler.