Merhabalar,

Ben bir cesaret iş goruşmesine gittim ve bu hafta işe başlayacağım inşallah. Uzun zamandır işsizdim. Biraz hamladığımı ve bilgilerimi unuttuğumu duşunuyorum. Yeni işim, oncekine gore oldukca yoğun. Beni bu durum endişelendiriyor. İşte adım adım nasıl ilerlemeliyim? En ufak bir şeyi bilemezsem ozguvensizliğim ( bu konuyla ilgili konular acmıştım.) tavan yapacak. Rezil olduğumu duşunup, bir hata yuzunden tum gunumu berbat edeceğim. Ben, boyle olsun istemiyorum. İş hayatı olan ya da olmuş arkadaşlarım siz ilk gunlerde nasıldınız? Nasıl adapte oldunuz? Yapma ya da yap diyebileceğiniz şeyler var mı? İşyerinde yonetici pozisyonunda calışanların da goruşunu almak isterim. İşe yeni başlayan biri nasıl olmalı?

Bir diğer mesele ise benim cekingen yapım. Ozguvensiz, cekingen yapımdan dolayı insanlarla pek arkadaşlık kuramıyorum. Genelde muhabbeti ben başlatırım, tanışma faslını ben yaparım ama sonrasında bir şey oluyor ve kendimi frenliyorum, kabuğuma cekiliyorum. Benim gibi kişiler dalga konusu olurlar genelde. Bu da bir rezil olma benim icin. Millet arkamdan kotu konuşacak diye strese gireceğim. İlk gun verdiğim izlenim onemli. Heyecanlı bir yapımda var maalesef. İlk gun ne yapmalıyım?

Okuyan arkadaşlarım boş gecmeyin, yorum yapın lutfen. Teşekkur ederim şimdiden

Duzenleme: imla.