eşim yiyecek konusunda cok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek soyler, abur cubur alır surekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin butcesinden o ama onun bazı aldığı şeyler icime sinmiyor. bu arada ben calışmıyorum, eşim calışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yuzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hicbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hic para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır soylemesi orneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde soyler para tutamadığını ve bana o yuzden evin butcesi sende falan der ama hicbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, kucuk şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile gecirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba cok mu cimri boyutta duşunuyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.