merhabalar, umarım hepinizin gunu cok iyi gecmiştir.
benim sorunum ailem. 21 yaşındayım, gecen sene bolume ısınamadığım icin değiştirdim, ondan once de mezuna kalmıştım. okula iki sene gec başlamış oldum anlayacağınız. şu an birinci sınıfı bitirmek uzereyim. yazları calışıyorum ve yurt ucretim haric ailemden para almıyorum. bu arada belirtmekte fayda var, annem calışıyor, maaşı 4 bin lira, babam da emekli, 5 bin lira alıyor. ev kendimizin.

gecen gun otururken bir tanıdığımız erasmus yapmış onun konusu acıldı. benim de yapmak istediğimi biliyorlar. ben şey duşundum, dilim iyi fakat biraz daha geliştirmek istiyorum dolayısıyla seneye yazın calışacağım parayı dil kursum icin ayıracağım, gittiğim ulkeye de parasız gitmek istemiyorum. gideceğim zamana kadar 4 bin lira biriktirebiliyorum fakat malumunuz kur cok yuksek. o yuzden dedim ki iki bin lira da onlardan borc alırım, geldiğimde oderim. suratlarının halini gormeniz lazımdı. sanki ailelerine kufretmişim gibi sesleri yukseldi bir anda. "keyfine gore geziyorsun, biz sana para mı yetiştireceğiz surekli, okulun bir turlu bitmiyor zaten bir de keyfin icin para vereceğiz, senden hicbir bok olmaz." yemin ediyorum ağlamamak icin cok zor durdum. yani tabii ki para onların bana borc olarak bile olsa vermek zorunda değiller ama annem kuzenimin doğum gunu icin 600 liralık bir hediye aldı, babam kardeşinin doğum gunu icin gidip telefon aldı, butun bunlar olurken benim doğum gunumde gelip kutlu olsun bile demediler. borc istememe rağmen suratları duşuyor. gercekten o kadar uzuluyorum ki.

yani burada yapacağım belli dil kursuna gitmeyip kendim interpal vs sitelerden geliştirmeye calışacağım ve yazın calıştığımı erasmus icin ayıracağım. size sadece icimi dokmek istedim. biraz uzun oldu galiba ama daha kısa nasıl ifade edebilirdim inanın bilmiyorum. kusuruma bakmayın.