İyi akşamlar hanım arkadaşlarım.

İlk konumu actım cunku beni son derece rahatsız eden bir konu hakkında goruşlerinizi almak istiyorum.
Gecen sene babamı kaybettik. 16 gun yoğun bakımda kaldıktan sonra coklu organ yetmezliğinden vefat etti. Babamın vefatının ardında ablam mal mulk yuzunden benle kavga etti. En sonunda ablam benim kafamı cep telefonu ile darp etti. 1 hafta kafamda 3 dikişle dolaştım.
Annem bu olan biten karşısında tarafsız kaldı. “Sen de ona bir suru laf sozledin” dedi. Ama bence sozlu tartışmak ile darp aynı kefede tutulacak bir şey değil. Kafama 3 kez darbe aldım. Allah korusun beyin kanaması bile gecirebilirdim. Vurduğu anda yere yıkıldım. Ben ona itme şeklinde dahi olsa herhangi bir karşılık veremedim.
Son gunlerde yaşadığım 2 olay beni gercekten cok demoralize etti.
İlkinde annem telefonda arkadaşıyla konuşuyor, benim duyduğumu bilmiyor. Arkadaşı cocukları soruyor. Annem “Mine ’nin bir kızı var. Merve ’nin ikizleri var. Nihal Turkiye ’nin en iyi doktorlarına gitti ama cocuğu olmuyor” dedi. Arkadaşı da “ Evliliği iyi olsunda cocuk işleri nasip” dedi. Daha sonrasında ben 5. Tup bebek tedavimde şu an hamileyim. Yani ben tedavi oluyorum evet ama arkadaşına boyle diyemez miydi? “Tedavi oluyor, uğraşıyor, inşAllah olur.” dese benim icin daha iyi dilekte bulunmuş olmaz mıydı?
İkinci olay ise yine kavga ettiğim ablam yuzunden. Malum yaz geldi. Ablam tatil yapmak, annemin yanına gelmek istiyor. Annem kuzenime diyor ki “Ben Nihal ’e yemeğini yollarım, karşılaşmasınlar. Mine Nihal ’den korkuyor. Nihal ’de kendini cok masum gostermesin” Yani kafama darp yiyen benim ama korku duyan Mine.
Ben bu olaylar karşısında annemin ablamdan taraf olduğunu ve aramızdaki dengeyi kuramadığını duşunuyorum.
Sizce ne yapmalıyım. Hamileliğimin ilk 3 ayı kritik olduğu icin mumkun olduğunca uzak durmayı duşunuyorum. Yarın bir gun yanlız kaldığı icin yine beni yanına cağırır ama artık gercekten ruh halim annemin gel gitlerine musade etmiyor.
Hepinize şimdiden cevaplarınız icin teşekkur ediyorum.