Oncelikle herkese merhaba.
Uzun zamandır YouTube ile pek uğraşmıyordum. Ancak araba almak gibi bir amacım var şuanda ve aynı zamanda nişan hazırlıkları icerisindeyim. Bu yuzden bir proje başlatayım dedim. Konuyu acma amacım ise hem kanalın ilerleyişini ve yaptıklarımı sizlerle paylaşmak hem de kendi notlarımın derli toplu bir şekilde bir yere toplamak.
Notlarımı almadan once belirtmek isterim ki uzun suredir YouTube ile ne spam ne de ozgun herhangi bir calışma yapmadım.
Kanalımız İngilizce bir kanal arkadaşlar. Calıştığım kategoriyi ve kanalımı anlayış gosterirsiniz ki paylaşmak istemiyorum. Cunku kime guvenilip guvenilemeyeceğini takdir edersiniz ki anlamak guc.
Bugune kadar yaptıklarım;Oncelikli olarak daha once odeme aldığım eski ve temiz bir TR adsense hesabımı ayarladım. Bu hesap şahsıma ait ve eski ozgun bir kanalımın bağlı olduğu 1-1.5 senelik bir hesap. Ozgun kanalımı kendi isteğimle silmiştim. Herhangi bir sıkıntısı yoktu kanalın. Yeni ve temiz bir kanal oluşturdum. Bu kanalın telefon onayını falan kendi şahsi numaram ile yaptım. Kanal icin basit tasarım calışmaları yaptırdım. Kanala aşağı yukarı 2 haftada bir video hazırlayarak attım. Şuanda toplamda 5 adet video bulunmakta. Videolar 5-10 dakika uzunluğunda olacak genelde. Bu surec icerisinde bir YouTube takipcisi gozunden kendi kanalımı inceledim ve eksiklerini buldum. Thumbnail olarak cok basit calıştığımı gordum ve gerek internetten ucretsiz olarak gerek ucretli olarak bir kac thumbnail teması elde ettim. Kanalımın en buyuk sıkıntısı seslendirme konusunda olacaktı. Bu konuda eğer butce ayarlayabilirsem internet uzerinden metinlerimi okutabildiğim arkadaşlar ayarlıyorum. Eğer ayarlayamazsam duşuk ucretli ama kalitesini beğendiğim bir TTS sistemi ile seslendirme işini hallediyorum. Kanalın bu haliyle izlenildiğini pek soyleyemem. Cok duşuk izlenimler ve spam olduğuna inandığım bir kac "Very Good, Funny bla bla..." tarzında yorumlar aldı videolarım. Bunları yayınlamakta bir sıkıntı gormedim hatta beğenip cevapladım bile.
28.03.2017 Tarihi itibari ile;Bugunden itibaren gunde bir adet video yayınlama hedefi koydum kendime. Mumkun olduğunca bu hedeften şaşmamaya dikkat edeceğim. 2 gun sonra kanalıma sosyal medya hesapları oluşturup buralarda videolarımı duzenli olarak imleyeceğim. Bugun basit bir intro hazırlamayı duşunuyorum. Buyuk ihtimalle gun icerisinde halletmiş olurum. Aynı zamanda YouTube algoritmasında bana yararı dokunabilecek calışmalar hakkında araştırma yapacağım. Kesinlikle illegal olan abone, izlenim cekme tarzı calışmalardan uzak duracağımı belirtmek isterim. Siz değerli forumdaşlarımın da onerisi olursa dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar arkadaşlar. Gelişmeler ve calışmalar oldukca yararları ve zararları ile birlikte ne bileyim yaşadığım sıkıntıları bu konuda guncelleyerek belirteceğim. Umarım işlerim yolunda gider ve birilerine faydam da dokunur. Herkese kolay gele.