Merhaba. Bu aralar işle ilgili birkac konu acmıştım hatırlayanlar olur. Gecen hafta 5 gunluk deneme surecine başlamıştım diyetisyen olarak bir yemek firmasında. maaş konusu deneme sureci bitince belli olacaktı. Iş cok zorlayıcı olmasa da kısacası meslek tanımıma uymadığı icin,deterjan almaya markete gitmem gerektigi icin ve benim deneme suremde kendi planlarıyla muhabeci izne cıkıp onun yapması gerekenleri de ben yapacağım icin bu durumlar hoşuma gitmedi. 3. gunun sonunda evde karar verince firma sahibini aradım.acmayınca acıklamalı şekilde bir mesaj yazarak deneme surecine devam etmeyecegimi uygun bir dille yazdım. Mesajıma "aslında olumsuzlukları cozebilirdik ama yine de sen bilirsin kardeşim.banka hesabını at sana odeme cıkaralım" yazdı.(odemeyi yapmadı henuz) O boyle yazınca aceleci davranmamalıydim diye dusundum.
Ama sonucta kararım gayet netti.ozel sektorde calısmak yerine KPSS'ye 1 yıl calısıp hastaneye atanmayı planlayarak bu kararı verdim. Ama ustunden 2-3 gun gecti.pişman oldum tekrar işsiz kaldıgım icin.para konusunda sorunum yok ama 10 aydır iş arıyordum ve sonunda bulduğum yer kurumsal bir yer olmasa da aile yeri gibi olsa da yine de cıkmamalıydım diye kendimi sucluyorum.
Şimdi kafam cok karısık.O kadar net karar verip sonrasında pisman olmamın nedenini anlayamıyorum ne olabilir? Ki zaten pisman olmamın bir sonucu da olmayacak cunku deneme surecini kendim sonlandırdım.hicbir firma deneme surecine devam etmeyen birine tekrar denemeyi ister misiniz demez