Hanımlar merhaba,
Konuyu acıp acmamak arasında kaldım ama fikir almak istiyorum.
Yıllardır istediğim bir sektorun icindeyim, anaokulu... 3,5-4 yaş cift dilli eğitim verilen bir anaokulunda İngilizce oğretmenliği yapmaktayım. Cocuklarla İngilizce konuşuyor, oyun oynuyor, hikaye okuyorum. Lakin, deneyimsiz olduğum icin bir ay icinde cok tokezlediğim zamanlar oldu. Gun icerisinde bazen pes ediyor, ay sonu işi bırakacağımı soyluyorum, sonrasında da pes etmek istemiyorum, kacmamalıyım diye duşunuyorum. Şoyle ki kazandığım parayla hedeflerim var, odemem gereken bir kyk borcum var (Yaklaşık 20 bin TL) ve bu borcu aileme yıkmayı istemiyorum.
İşe başladığım zamanlarda bana calışma sistemi anlatılmadı, her şeyi spontane yaşadığım icin cok hata yapıp cok şikayet aldım, bu da psikolojik olarak kendimi yetersiz hissetmeme neden oldu. Sınıf icinde cok otorite kuramıyorum, sınıfım hareketli ve birbirlerini tetikleyen cok cocuk var. Turkce konuşan hocayı dinliyorlar ama ben İngilizce konuştuğum icin beni dinlemiyorlar.
Sınıf icinde 2 hoca var fakat ben bir etkinlik hazırlarken bir cocuk diğerine zarar verdiğinde genellikle azarlanıyorum, boyle bir iletişimsizlik karşısında kendimi oğretmenden ziyade sınıf oğretmenin yardımcısı gibi hissediyorum. Bir ay icerisinde bu durumu her zaman kurumun başındakilere anlattım ama değişen birşey olmadı, hatta kendimi sorunlu bir tip gibi hissetmeye başladım. Okulda sorumlu olduğum cocuklardan biri birşeyi kırdığında yerine ben koymak durumunda kalıyorum. Cocukların ustlerini değiştirdiğim oluyor, bazı kızlar ben ust değiştirirken asla rahat durmuyor, onları yerlerine oturtmaya calışsam bu sefer başka bir hoca gelip işin bitip bitmediğini soruyor ve tavrı genellikle atarlı oluyor bu da beni ekstra strese sokuyor. Yarı İngilizce oğretmeni yarı bakıcı gibi birşeyim aslında. Her gun ozguvenimi toplayıp işe gidiyorum, oğretmeye hevesliyim, işimi iyi yapmaya calışıyorum fakat bu tavırlar karşısında genellikle ben de agresifleşiyorum. Yakın gorup, tavsiye almak istediğim sınıf oğretmeni (35 yaş ustu) beni sadece dinliyor, asla yol gostermiyor, danışmak icin geldiğimde genellikle hep susuyor. Modu iyi olduğunda cok guzel konuşuyor, modu kotu olduğunda surat asıyor. Biraz mutsuzum sanki...