Arkadaşlar hepiniz goruyorsunuz bazı videolar CC olarak yuklenmekte youtube ye .bu CC ne anlama gelir bundan bahsetmek istiyorum.
Kaynak:Youtube.com/copyright/creative commons
Creative Commons
Creative Commons lisansları, icerik oluşturucuların, calışmalarını kullanmaları icin başka kişilere izin vermelerine yonelik standart bir yontem sağlar. YouTube, kullanıcıların videolarını bir Creative Commons CC BY lisansı ile işaretlemelerine olanak tanır. Bu videolar daha sonra, ticari amacla kullanım da dahil olmak uzere YouTube kullanıcılarının YouTube Video Duzenleyici ile kendi videolarında kullanmaları icin erişilebilir olur.
Atıf işlemi CC BY lisansı uyarınca otomatik olarak yapılır, yani Creative Commons iceriği kullanarak oluşturduğunuz bir videoda, video oynatıcının alt tarafında otomatik olarak kaynak videoların başlıkları gosterilir. Boylece, telif hakkınızı korumuş olursunuz ve diğer kullanıcılar, lisans şartlarına uygun bir şekilde calışmanızı yeniden kullanabilir.
YouTube'daki Creative Commons hakkında bilmeniz gerekenler:
Yuklenen videoları yalnızca hesapları iyi durumda olan kullanıcılar Creative Commons lisansıyla işaretleyebilir. Hesabınızın durumunu YouTube hesap ayarlarınızdan kontrol edebilirsiniz.
Standart YouTube lisansı tum yuklemeler icin varsayılan ayar olarak kalır. Standart YouTube lisansının şartlarını gozden gecirmek icin lutfen Hizmet Şartları'mıza bakın.
Videonuzla ilgili bir İcerik kimliği hak talebi varsa, videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretleyemezsiniz.
Orijinal videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretlediğinizde, tum YouTube topluluğuna o videoyu yeniden kullanma ve duzenleme hakkı vermiş olursunuz.
Neler Creative Commons lisansı icin uygundur?
Yuklediğiniz bir videoyu yalnızca CC BY lisansına tabi olarak tamamen sizin tarafınızdan lisanslanabilir bir icerik barındırdığı takdirde Creative Commons lisansıyla işaretleyebileceğinizi lutfen unutmayın. Bu tur lisanslanabilir iceriğe ilişkin bazı ornekler şunlardır:
Orijinal olarak oluşturduğunuz icerikler
Bir CC BY lisansı ile işaretlenmiş başka videolar
Telif hakkı suresi dolmuş videolar
edit:Konuyu uygun yere taşırmısın @YtKoRaY
Youtube Creative Commons Ne demek ( Detaylı Anlatım )
YouTube0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Creative Commons Ne demek ( Detaylı Anlatım )