Murat İri, İzmit ilcesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi ’nde, eşi Hulya İri ile beraber cay ocağı işletiyor ve yaklaşık olarak 250 metre uzunluğundaki caddede, 40'ın uzerinde esnafa cay servisi yapıyor. İşini yaparkan, gunde ortalama 40 bin adım atan caycı, careyi scooter ile cay servisi yapmakta buldu. Caddenin uzunluğundan muzdarip olan İri'nin bulduğu bu pratik cozum dikkat cekiyor. Dukkanına uzak mesafedeki esnafın, servisin gec gelmesi ve cayın soğuk olması gibi şikayetler eklenince alışagelmişin dışında farklı bir yonteme başvurdu. Yaklaşık 1 ay once ginger olarak bilinen elektrikli bir scooter alan Murat İri, cay servisini bu araca binerek yapmaya başladı.
Yakın dukkanlara yuruyerek, uzak olanlara ise scooter ile servis yapan İri, "Normalde 40 bin, 42 bin adım atarken, bunu aldıktan sonra bu sayı 15 bine duştu. Beni 25 bin adım atmaktan kurtarıyor." dedi. Aldığı elektrikli aracın kendisine buyuk fayda sağladığını belirten Murat İri, "Bizim mesafelerimiz cok uzun. Bu yuzden gunde 40 bin, 42 bin adım atıyordum. Bunu nasıl cozerim diye duşunduğumde, bu araca baktım. İnternette tesadufen gordum. Aldıktan sonra 2 gunde oğrendim ve devam ediyorum. Normalde 40 bin adım atarken, şu anda 15 bin adım atıyorum. Muthiş bir faydası var. Beni 25 bin adımdan kurtarıyor. Cok rahatlattı. Muşterilere ilk başta tuhaf geliyordu ama şimdi hepsi alıştı. Bazıları ozellikle ginger ile getirmemi istiyor." dedi. DHA'nın haberine gore, cay ocağında eşine destek olan Hulya İri, "Biz ilk başta oğlumla birlikte cok olumlu bakmadık. 'Kaza yaparsın, yol cok kalabalık' dedik. Eşim cok ısrar edince, denemesine goz yumduk. Onun icin cok iyi oldu. En azından işi hafifledi. Mecburiyetten ben de ocağın başında hızlandım. Guzel oldu. Onceden adım sayısı coktu. 40 bine kadar cıkıyordu. Şimdi 15 binde kalıyor. Daha az yoruluyor artık. En azından akşamları, 'Cok yorgunum' demiyor." ifadelerini kullandı.