Guzel arkadaşlarım. Belirtilerime gecmeden once asla umidinizi kaybetmeyin demek istiyorum. İnanın zamanı geldiğinde oluyormuş. Yaptığımız kurler, tedaviler birer arac sadece. Rabbim ol deyince oluveriyor. Hadi canlan dediğinde yavrumuz canlanıyor bedenimizde... ❤
Biz 6 yıldır mutlu bir evliliğe sahibiz hamdolsun. Bir kez olsun cocuk icin kırmadık birbirimizi. Allah'tan gelene razıyız dedik. Sabrettik. Pazardan domates almaya benzemiyor, elimizden gelen bir şey yok dedik. Yuce Rahman ne zaman uygun gorduyse boynumuz kıldan ince dedik... ❤
İkimiz de muayene olduk. İlk sene doktor BU ACELENİZ NE diye biraz dalga gecer gibi konuştu. Ne kadar soğuk, itici bir cumle. Bunun yerine AZ DAHA BEKLEYELİM OLMUYORSA GELİN denilse daha guzel olmaz mı? Neyse... Ne oldu? O aceleniz ne dediğiniz ciftin 6 sene gecti hala cocuğu olmadı. Nasip tabiki ancak doktorun gorevine verdiği onem kısmındayım ben... Herkes gorevini layıkıyla yapsa insanlar strese girip uzulmezdi bu kadar...
O yuzden size tavsiyem burada hic kimseye Acelen Ne Dur Hele demeyin. Edindiği dert uzerinden yuruyun, ortak olun... Olur zamanla Rabbim buyuk deyin mesela. Zira erken diye gorduklerimiz gun geliyor 10 seneyi bile bulabiliyor. Bugun erken derken yarın neden gec kalındı diyebiliyoruz... ❤
Biz bir kac sene boyunca muayene olduk. Eşimde azosperm ve varikosel başlangıcı cıktı. Varikosel ameliyatlık değil dendi onemsenmedi. Ancak eşimin test verdiği doktor hayal kırıklığımız oldu. Eşime;
"Bu ne hal! Hic sperm kalmamış! Sen boşuna yaşıyorsun ol gitsin! Tek caren tup bebek. O da cok zor. Belki de ameliyatla sperm bulmak zorunda kalırız" dedi.
Şaka gibi ama gercek. Ve o gun eşim hastaneden cıkıp beni arıyor ama nasıl ağlıyor.

Ve eşime BEN COCUK İCİN DEĞİL SANA OLAN SEVDAM İCİN SENİNLE EVLENDİM. NASİBİMİZDE YOKSA BU SENİN SUCUN DEĞİL Kİ. gibi teselliler verdikten sonra biraz kendimize geldik. Ne zaman istersen tup bebeğe razıyım dedim. Ama hic istemiyordum aslında. Sırf eşim icin diyordum. Eşim de yanaşmadı ama ah etti. BİR GUN DOĞAL YOLDAN OLURSA O DOKTORU BULUP HESAP SORACAĞIM dedi... Belkide tam zamanı... ❤
Tup bebeği daha gecen sene denedik. Her şey guzeldi. Dollendi kaliteliydi yumurta. Ancak ben bir gun kan sulandırıcı hapını icip 5-10 dk sonra uyuyunca yemek boruma yapışıp yara yaptı. Transfer gunu bile kıvrandım. Hastanede yemek yerken cığlık cığlığa kaldım. 1 hafta yattım. Su bile icemedim. Yutkunmayı bile ozlemiştim.... Haliyle tutunamadı adet gunu adet oldum ve bu seruven de boyle bitti. Aslında pek uzulmedim. Hissetmiştim doğal yoldan olacağını. Eşime de dedim TUP BEBEK değil de doğal olacak diye. Hem ben koyde cok zor imkanlarda yaşıyorum. Tup bebekle olsaydı o muayeneler icin cok zor giderdim hastaneye. Cok riskli olurdu. İşte Rabbim her şeyin hayırlısını biliyor... Bizler hemen olsun sanıyoruz❤
Ve geldik bu aya... Eşim ara ara macun yiyordu. Aktardan aldıklarımızı kendimiz hazırlamıştık. O kuru de bu forumdan bulmuştum. Ekleyeceğim inşaAllah ❤ Eşim onu yerken ben pek kur yapmamıştım. Ara ara incir kaynatma gibi şeyler yaptım ama tek tuk. Her ne kadar doktorlar sorun yok desede, her ay yumurtam aynı kalitede olmuyordur duşuncesiyle corekotu bal tarcın kuru yaptım. Hissettim yumurtalarımın buyuduğunu. Her zaman ovu gunu şarıl şarıl gelen beyaz akıntılar bu defa oyle gelmedi. Ya hemen dollenme oldu diye ya da bir şeyler yolunda gitmişti... Bilemiyorum. Ama bu kuru yerken hamileymiş gibi sevinc yaşadım. ❤
Sabah namazı vakitlerinde calışmaya onem verdik. Sabahları spermler daha cok ve hareketli olabiliyor. Eşim imanı bir yana, ama sperm yok ki nasıl olsun diye ister istermez uzulebiliyordu. Bense HZ. MERYEM'E spermsiz evlat nasip eden Allah bize neden etmesin? Verirse lutuf, vermezse imtihandır Diyordum. Rabbime zor değil ki... Sadece sınanıyoruz. Hayırlısı dediğimiz icin hayırlı zamanı bekliyor ve sebepleri yaratıyor

Evet arkadaşlarım şaka gibi ama gercek. Ve ben hamileyim Elhamdulillah

BELİRTİLER
Adetin 2.gununden itibaren 10 gun yedim corek otu kurunu ve adetin 10 13 15 19. gunleri calıştık. 15'inden sonra calışma yapamadık. Aşırı zorlandık. Resmen bir perde inmişti. O an dedim belki dollenme oldu da Rabbim musaade etmiyor pes edelim... Neyse ayın 19'u ovu testi pik yapınca yine şansımızı zorladık. Cok ama cok zordu. Başardıysakda...
❤ ADETİN 14. (15 Mart) Gunu gece kasıklarıma inanılmaz sıcaklık yayıldı. Resmen ateş yakmışlardı. Akıntım da azcık artış vardı.
❤ADETİN 15. Gunu (16 mart) yine gece el ve ayaklarım uyuştu. Nefesim daraldı cama pencereye koştum. Akıntım yine artmış gibiydi. Tam ovu akıntısı değildi. Ara ara kasığıma ağrı girdi.
❤ADETİN 16. Gunu (17 mart) Akıntılar kesildi. Kasık ağrım coğaldı. Resmen adet olacak gibi ağrılarım oldu.
❤ADETİN 17.Gunu (18 mart) Rahmine sancı girdi. Bacaklarıma kramp girdi. Akıntı artmadı. Sabah ovu testi negatifken akşam pozitifti.
❤ADETİN 18.Gunu (19 mart) Son calışma gunu. Midem kotuydu. Ovu testi pozitife yakındı yine.
❤ADETİN 19.Gunu (20 mart) Cok halsiz ve bitkindim. Ovu testi silikti. Kaygan akıntım vardı. Afedersiniz sumuk gibi... Cok ozur dilerim..
❤ADETİN 20.Gunu (21 Mart) Adet olacak gibi sancı oldu. Akıntı aynıydı.
❤ADETİN 21.Gunu (22 Mart) Akıntı krem gibi oldu ara ara da sumuk gibi... Ağrım kalmadı. Sadece idrar sonrası kasıklara sancı girmeye başladı.
❤ADETİN 22 - 23 - 24.Gunu (23-24-25 Mart) idrar sonrası sancı ara sıra olup bu uc gunde kesildi. Akıntım topak topak olmaya başladı. Bazen yine krem gibi. Adet olacak gibi his ve ağrılar gelip gelip gitti.
❤ADETİN 25.Gunu (26 Mart) Sabah idrar testim negatifti. Gece 1 civarı giren sancıdan dolayı ağladım. Şiddetliydi. Adet olacak gibiydim. Ancak tuhaf olan şeyler vardı. Adetime 6 gun kaldı. Benim normalde sıcaktan patlamam lazım ve tum gun ağrılar cekmem lazımdı. Asabi olmam lazımdı

❤ADETİN 28.Gunu (29 Mart) idrar testi hayali cizgi vardı. Anında gormedim gibi ama ışığa tutunca var gibiydi. Yıllardır bu ihtimali bile gorememiştim. Test kaldıkca azcık grimsi renk belirdi. Resim cekip rengiyle oynadım net gormek icin. Evet gormuştum. Ama yine de acabalar dolaştı icimizde... Ovu testi de aynı boyle cıktı. Karnım da baloncuklar patlıyordu sanki. Ara sıra rahimden kasıklara doğru sancı giriyordu.
❤ADETİN 29.Gunu (30 Mart) İdrar testi hafif golge gibi ama az pembeydi. Umutlandım. Eşim yinede korkuyordu belki yoktur da test yanılıyordur diye. Neyse... Akıntı yağan dolu ebatı kadar top top geliyordu. Cok yoruluyordum eğilip kalktıkca.
❤ADETİN 30.Gunu YERLEŞME KANAMASI 1.GUN (31 Mart) İdrar testi azıcık daha pembemsiydi. Surekli idrar sıkışıklığı yaşadım hic gitmiyormuş gibi. İdrar geldikce karnıma ağrılar girdi. Aynı sırada da sağ goğsume ağrı saplanıyordu. Hafif pembeden de acık akıntım geldi. Korktum hemen uzanıp ayaklarımın altına yastık koydum. Adet olacak gibi hafif sancım oldu. Sonra bir daha gelmedi.
❤ADETİN 31.Gunu YERLEŞME KANAMASI 2.GUN (1 Nisan) - KAN TESTİ GUNU / Yine o pembemsi akıntı gelmişti. Bir damlaydı daha da gelmedi. Yerleşmenin son gunuydu. Adetime 1 gun kalmıştı. 2 nisan bat gunuydu. Ve acilde verdiğim kan testi sonucum 67.7 cıkmıştı Elhamdulillah

❤ADETİN 32.Gunu (2 Nisan) Mirac kandili

❤ADETİN 33 Gunleri (3 Nisan) Ağrılar ara ara devam aynı. Akıntı bir ara coğaldı. Bazen yumurtlama akıntısı gibiydi. Gebelik testiyle ovu testi aynı şekilde hafif pembe cıktı. Bende ovu testi hcg testiyle aynı gitti

❤ADETİN 34-35. Gunu (4 - 5 Nisan) 4 nisan perşembe gunu tekrar kan verdim. 211 cıktı hamdolsun

YAPTIĞIM COREKOTU BAL TARCIN KURU
12 tatlı kaşığı kadar corek otu
10 cay kaşığı toz tarcın
10 yemek kaşığı saf bal
Corekotunu aktarcıda cektirenler olmuş lakin benim imkanım yok diye cektirmeden 12 tatlı kaşığı koydum. Ama yediğimde ciğnedim mecbur. Her ne kadar acımsı tat verse de ciğneyerek daha etkili oluyor diyorlar.
Adetin 2.gunu başlanıyor ve toplamda 10 gun devam ediliyor. Daha sonra yenmeyecek. Sabah ve akşam ac karnına 1 tatlı kaşığı yenecek. Adet biter bitmezde iki gune bir ilişki...
İDRAR TESTİ ORNEKLERİM

Bu ovu testleri karşılaştırmam. Gebelik testlerimle aynı cıktı

Bu da bu sabah yaptığım testti. Artık bundan sonrası duaya kaldı. Rabbim hayırla doğum nasip etsin cumlemize ve hayırla gebe kalmayı nasip etsin isteyen herkese... ❤
Eşimin yediği macunu eklemeyi unutmuşum. Resimdeki malzemelerin yarısını kullandık ona rağmen bitmedi. Haberiniz olsun