Merhaba hanımlar;
Benim konum oldukca klasik bir konu kayın ailem. Bir yıllık evliyim. Hep derler ya başında nasılsa oyle gider diye bizimki de o hesap. Aslında problem kultur catışması. Benim acık olmam ve ailenin fazla muhafazakar olması bizde buyuk bir sorun oldu. Oysa ki daha ilk başta fikirlerimi, nasıl bir insan olduğumu anlatmıştım eşime. Kendisi bana saygı duyduğunu soyledi ve evet sevgili olduğumuz donemden beri hep bana saygı duydu.
İlişkimizin ilk ayından itibaren yengesi beni bir kac defa arayıp onlar gibi daha kapalı giyinirsem; onların beni daha cok seveceğini soyledi.Oyun oynamasına karışmalıymışım. Arkadaşlarıyla gece buluşuyor engel olmalıymışım.Ben de kendisine boyle bi duşuncem olmadığını belirttim. Oysa ki ben bu konuda defalarca rahatsızlığımı sevgilime dile getirmiştim(kapalı olma konusunda). Boyle bir şeyi kabul etmeyeceğimi de..Ailesi hic bir zaman bu konuyla ilgili bana yorum yapmadı yalan soyleyemem. Ama onlarda da hep bir on yargı vardı.
Bizim evlenme kararımız biraz da ailelerin, en cok da eşimin cok istemesiyle oldu. Bizim o ara işimiz yoktu ben calışıp para biriktirmeden evimizin eşyalarını almadan evlenmek istemedim. Ailesi her şeyi yapacağız siz evlenin dedi .Oysa gerceğe gelince pek oyle olmadı. Kızmadım bu konuda zorunda değillerdi. Nişan duğun butun masrafları babam karşıladı. Bu nişan arasında laf sokmalar eltiden cıkmış tum aile devam ediyordu. Herkes şaka yapıyormuş ama. Oğlumuzu verdik, oğlumuz cok değişti, sigara kullanmazdı (ki ben tanıdığımdan beri kullanıyor), sen mi evlenme teklifi ettin?, buraya gelin hayvancılık yapın gibi gibi surekli şakalar. Tum bunlar bir şekilde azalsa da bitmedi.Ben iyi bir universite mezunuyum ve işim de vardı. İşler o kadar cığırından cıktı ki mudahil olamadım. Duğun gunumde herkesin suratı asıktı.Bu cok ayrı bi konu evlere şenik

Tum bunları atlatmamıza rağmen ben o zamanları unutamıyorum. Hala eşimin memleketine gittiğimizde eltim bizimle ozellikle eşimle ozel olarak ilgilenir yok cocuklar cok ozledi az geldiniz . Bayram boyunca surekli konuştu. Bu ilgisini beni rahatsız etmesi bize aşırı iyi davranması ama arkamdan eşime nişanlıyken soyledikleri. Kendisi nişanlımın cok altta kaldığını ezildiğini erkeklerin sozunu gecirmesi gerektiğini soylemiş.
Ben o kadar rahatsız oluyorum ki kendimi telkin etmeye calışıyorum. Takılma, dinleme, umursama ama olmuyor. Benim de hatalarım olmuştur elbet ama anlayamıyorum neden eşim bir kere olsun demiyor ben eşimle mutluyum diye. Hala sigara icmesine derdinden iciyor diyorlar artık baş edemiyorum. İstemediğim bir şeyi soyleyince alınıyor annesi babası yaşlı. Laf sokmak benim tarzım değil yani duzgun nasıl tepki vereceğim bilmiyorum.