sanırım uzun zamandır yakındığım ozguvensizliğin altında yatan sebep kendimi cok bilgisiz gormem ve oyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil cunku okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir oğrenci oldum, oğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.
19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil cunku benden bir yaş kucuk kuzenim coğu şeye hakim. gunumuzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu boyle yaparsın şunu şoyle halledersin gibi gibi.
bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama coğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama cok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet acılınca ben kendimi cok hayattan kopuk hissediyorum.
gecen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi soyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. cok bilinmedik bir şey olsa gercekten alınmayacağım (biraz alınganım gerci evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben boyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.
duzenleme: sorun sadece gercekten bu değil verdiğim ornek goze batmasın lutfen. kuzenim de ablam da aslında boyle yazınca cok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilirler ama kotu biri değiller. asıl sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim cok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gundelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır bir şeyin ortalama fiyatı nedir hangi şeyler bir evin olmazsa olmazıdır hangi otobus nereye gider gibi. sanki ben kucuklukten beri dunyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri cozmeye calışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.