Merhaba son zamanlarda Android işine cok sardım. Elimde Samsung Galaxy Tab A modeli var(SMT-350). Bu cihaza defalarca Custom ROM'lar kurmayı denedim fakat başaramadım. Her seferinde cihaz bootloopa girdi ve tekrar başka bir yazılım denemek zorunda kaldım. Şimdi ise uygun bir Android 9.0 ROM kullanıyorum. Fakat birkac eksiğim var. Mesela bu ROM cihaz icin cok ağır ve surekli donma, kasma vs. yapıyor. Hem de yeni cıkan uygulamaları Android surumu izin verse bile kullanamıyorum. İnternete XDA ve GitHub gibi bir suru platformda hatta eski actığım bir başlıkta, Technopat sosyalde bile araştırmalar yaptım ve sorular sordum fakat tatmin eden bir yanıt bulamadım.

Soruma gelecek olursak başlıktaki gibi. Fakat git hazır ROM yukle, kendin yapamazsın cok zor gibi cevaplar istemiyorum. Mumkunse tecrubesi olan, portlama işlemin nasıl işlediğini iyi bilen kişilerden cevap bekliyorum. Uygun bir rehber bulamadığım icin bu konuyu acma gereği duydum. Daha once hic ROM portlamadım. Yani detaylıca oğrenmek istiyorum. Oluşturabileceğim en guncel, en hafif ve en işlevsel ROM'u oluşturmak istiyorum. Nereden, nasıl başlamalıyım? Hangi ROM'u temel almalıyım? (LineageOS gibi bir temel almayı cok isterim). Bir de TWRP sadece belirli cihazları destekliyor uygun bir surumunu bulamadım nasıl cozum bulabilirim? Bunların yanında iyi bir root uygulaması ve root ile calışan işlevsel, guzel uygulama tavsiyeleriniz varsa bunları da ilave edebilirsiniz.

Yanıtlarınız icin şimdiden teşekkurler.