Merhaba, kendim de yaşadığım bir sorundu ve biraz internetten araştırarak biraz da kendim deneyerek belirttiğim 2 soruna da birkac cozum yontemi buldum. Aşağıdaki yontemleri sırasıyla sorun cozulene kadar deneyin. Eğer hicbiri işe yaramaz ise sorunu detaylıca yazarsanız beraber cozum bulmaya calışabiliriz. Kesin işe yarayacağını iddia etmiyorum fakat umarım işinize yarar.

1- Uygulama yoneticisinden sıfırlama
-Ayarlar>uygulamalar>uygulama yoneticisi kısmına gelip "tum uygulamalar" filtresini actıktan sonra "kamera" uygulamasına basın.
-Acılan yerden "hafıza" kısmına girin ve oradaki "veriyi sil" butonuna basın. Bunu yaparak uygulamayı sıfırlamış olursunuz. Onceden cekilmiş fotoğraflarınız gitmez.
-"Hafıza" kısmından cıkıp geri donun ve "durmaya zorla" butonuna basın.

2- Cihazı kapatıp acma (cok basit bir cozum gibi gozukuyor ama işe yarama ihtimali var)

3-(kamera ayarları acılmama sorunu icin) "Etkinlikleri Saklama" ayarını kapatma. Bir nedenden dolayı geliştirici seceneklerindeki bu ayar acıksa kamera ayarlarına girmeye calıştığınızda 1 saniye kadar gorunuyor ve kapanıyor. Eğer daha once bu seceneği acmadıysanız bu aşamayı sorun etmenize gerek yok.
-Ayarlar>geliştirici secenekleri kısmına gidin.
-Sayfanın en altına gelin ve "Etkinlikleri Saklama" ayarını kapatın. Bu şekilde artık kamera ayarlarına girebiliyor olmalısınız.

Bir yanlışım veya eksiğim varsa soylerseniz duzeltme yaparız