Merhabalar
sabah bacanaklar arası anlaşmazlık diye konu acmıştım. BURADA

Eşim Bilgisayar muhendisi. İş yerinde surekli yazılım işleri ve kodlama işleriyle uğraştığı icin bazen kafası dolu oluyor. Ama 4 yıllık evliyiz ve bugune kadar hic bunu bana yansıtmamıştı. Her zaman anlayışlı, olgun olarak yaklaşmıştı. Bugun yukarıdaki bahsettiğim konu uzerine duramadım ve yine bu konuyu actım.

Yuzyuze konuşunca belki daha etkili olur diye işten geldi ve yemeğe oturduğumuzda bu konuyu actım. Eniştemin ne olursa olsun bacanağı olduğunu ve onunla iyi gecinmesi gerektiğini soyledim.

Bak yemek yiyoruz şuan, sabahta actın bu konuyu lutfen uzatma dedi. Bende duzgun bir şekilde uzatmadığımı ama rahatsız olduğumu dile getirdim. Surekli bu konuyu dillendiriyorsun diye serzenişe başladı lutfen bu konuda bana ısrar etme. Senin icin saygı duyuyorum ama sevmek zorunda değilim ve bu konuyu kapatmak istiyorum dedi. Bunun uzerine bende ailem rahatsız oluyor bu durumdan dedim ve işte olay burada koptu..

Maalesef elindeki kaşığı sert bir şekilde bırakarak, ben sabahtan akşama kadar binlerce kodun icerisinde kendimi kaybediyorum, işimin zorluğunun farkındasın ama bu senin umrunda değil. Varsa yoksa enişten başka bir şey yok. İş yerinde dahi onca işimin arasında arayıp bana enişteni savunuyorsun. Ben 4 yıldır damatlarıyım, bir gun olsun kotu soz etmedim, gonullerini daima hoş etmek icin uğraştım. Benim memnun etmem gereken once sensin sonra ailen. Enişten umrumda değil, onun da gonlunu hoş edecek değilim. Ailen buna neden takılıyor? Sonucta ona kızıp sana mı bir şey yapıyorum ya da onunla aynı ortamdayken huzursuzluk mu cıkarıyorum? Nedir sizin bu XXXX kişisi sevdanız ya diyerek sert bir şekilde cıkıştı. Doğum gunu olur hepiniz peşinde gezersiniz, aynı ortamda buluşuruz hepiniz peşinde divane olursunuz, bir gun olsun bunları ben sorun etmedim. En iyi damadınız o olsun dedim ses etmedim saygısızlık etmedim. Ama siz meğer benim kararlarıma hic saygı duymuyor, duşuncelerime onem vermiyormuşsunuz. Sizin istediğiniz ill benim sert birisi ters birisi olmam mı? Yeter artık ya bi kendinize gelin, dunyada tek damat o değil, sevmiyor olabilirim, konuşmak muhattap olmak istemiyor olabilirim. Kendini beğenmiş bir insanı sevmek zorunda değilim gibisinden konuşmalar devam etti.

Yani evet iş olarak stresli bir işi olduğunu biliyorum. Ama bunca laf edecek kadar ustune gittiğimi duşunmuyorum.

4 yıldır hic sesini yukseltmeyen eşim maalesef tum icinde ne var ne yoksa doktu. Ve sanırım işi duzeltmeye calışırken tamamen mahvettim. Dertsiz başıma dert actım.. Eşim cok anlayışlı ve ılımlı bir insandır fakat sildiği şeyi asla tekrar yazmaz. Yani aşırı derece gururu vardır, bir şeyi kazanmak icin cok cabalar ama kaybederse ya da karşısındaki insan o cabasına karşılık vermezse anında siler ve asla taviz vermez. Şimdi oyle bir duruma geldi ki konu, maalesef sanırım bu konuyu tamamen sildi..

Nolacak boyle nasıl olacak nereye gidecek bu iş