Olay, Kuþadasý’nýn Güzelçamlý Mahallesi'nde meydana geldi. Daðcýlýk ve Doða Sporlarý Kulübü'nün üyesi olan Yavuz Telli, kulübünün Ekim ayýnda baþlayacak yürüyüþ parkurlarý öncesinde solo yürüyüþü yapmak için dün sabah 07.00 sýralarýnda Güzelçamlý’ya gitti. Yürüyüþ sýrasýnda yüzlerce arýnýn saldýrýsýna uðrayan ve bilinç kaybý yaþayan Telli’yi arýlarýn sahibi kurtardý. Aracýyla ilçe merkezine kadar götürüp, saðlýk ekiplerine teslim etti. Ambulans ile Söke Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan Telli'nin bu akþam durumunun iyiye gitmesiyle yoðun bakýmdan çýkartýldý.

‘YÜZLERCE ARININ SALDIRISINA UÐRADIM KAFAMDA HÝÇ BOÞ YER KALMADI’

Bu akþam kendine gelen Telli, baþýndan geçen korku dolu anlarý þu ifadeler ile anlattý; “Sabah 07.00’de yeni dönem solo yürüyüþü baþlatmak amacýyla Güzelçamlý Baþçeþme’den Kýzýlan’a geçtim ve Kartal kayalarýna çýktým. Oradan da yumurta tepesine indiðimde olanlar oldu. Bine yakýn arý kovanýyla karþýlaþtým. Oradan ayrýlýrken de yüzlerce arýnýn saldýrýsýna uðradým. Kafamda hiç boþ yer kalmamýþtý ve saplanan iðneler kafamda korkunç aðrý veriyordu. Yaklaþýk 5 dakika yardým edin diye baðýrdým. Ýmdadýma arý sahipleri yetiþti ve kafamý oradaki hayvanlarýn su içtiði yere soktular ve kafamdaki arýlarýn gitmesini saðladýlar. Üzerime sürekli su dökerek ateþimi söndürmeye çalýþtýlar. Zeytinyaðý ve þekerli su içirdiler” dedi.

‘KAFAMDA 300 CÝVARI ARI ÝÐNESÝ OLDUÐUNU ÖÐRENDÝM’

Telefon çekmediði için 112’yi arayamadýklarýný söyleyen Telli; “Davutlar'a Mehmet beyin arazi aracýyla ulaþabildik. Orada 112’yi arayabildiler ve Davutlar’a gelen ambulansla Söke Devlet Hastanesi'nde tedavi altýna alýndým. Kafamda 300 civarý arý iðnesi olduðunu öðrendim ve ilk müdahale yapýldý. Bir gün boyunca yoðun bakýmda kalmýþým” þeklinde konuþtu.

‘ARILARA KARÞI ALERJÝMÝN OLMAYIÞI BENÝ KURTARDI’

Kendini ölmekten kurtaran arý kovanlarýnýn sahibi Mehmet Beye teþekkür ettiðini söyleyen Telli, “En büyük þansým arý sahiplerinin beni kurtarmasý ve arýlara karþý alerjimin olmayýþý beni kurtardý. Tabi çoklu arý sokmalarýnda alerji olmasa bile kalp krizine yol açtýðý için kurtulma þansý çok zayýf olabilirdi” dedi