Merhaba arkadaşlar tam zamanlı bakıcım var kendisi ile iyi anlaşıyoruz ve aslında aynı zamanda arkadaşım gidip geliyorum komşum hatta bakma konusunda ben ısrar etmiştim cunku eşim yabancı biri istemiyo onu da zoraki kabul etmişti para gidecek ya annesine baktiracakti iki kucuk cocuğu. İlk cocugumda sadece kek ve corba yedirerek başka bişey yemiyo diye kronik kabız yapmıştı duzeltene kadar kac ay ilac kullandık ben doğum iznimde buyuk oglumun yeme duzeni ile uğraşıp duzelttim kac ay
Neyse bu bakıcı ben yazın 1 ay memlekete gidicem demişti bende kabul ettim onun da parasını almicam demişti. Ama o zaman evden calisiyordum ve başlayana kadar bir turlu ayarlayıp gidemedi , sonra temmuz sonunda gidicem dedi iyi dedim 3 hafta git ama, ben 2 hafta izin alayım 1 hafta da ekstra olsun eşim idare etsin , kayınvalidem de gelip gidiyo bize zaten cocuklara bakma bahanesi ile ona ihtiyac duymadığımı kabullenemiyo bir turlu. Hem yapma hem soylenip kafaya kakma , istemezsen de zorla mudahil olma sendromu var onda ve bakıcım olduğu icin ben cok huzurluyum ona minnet duymuyorum.

Neyse bunun hastane rapor işleri varmış eşine engelli raporu alması gerekiyor, tam gitmeden 1 gun once sen islemleri başlat! tabiki 1 gunde cıkmaz o yuzden benim iznimin olduğu hafta gidemedi ve soruyorim işte moralim bozuk gidemedim filan diyo ama ne zaman gideceği de belirsiz . 1 hafta gecti işlemler suruyor doktoru bekliyor filan en son dedim ki xx abla, sen bu iznimde gidemeyeceksin anlaşılan , bu hafta da yanarsa toplam 2 hafta bile iznin kalmayacak o zaman Eylul'de ben 1 hafta daha izin kullanıcam senle anlaştığımiz 1 haftayı o zaman kullan madem en azından 15 gun git diye kendimce plan yaptım ama cocukların okulu var tabi olmaz dedi. Zaten dedi ben ne zaman gidersem 15 gunden once gelmem ona gore kendini ayarla. Anlamadım ? Dedim once bana resmen ultimatom cekti boyle.olunca gerildim dedim madem boyle gec gitme.durumun vardı ve illa gidip kalicam diyorsun bana soyleseydin iznimi bir hafta ertelerdim şimdi mi diyosun bunu ben sana sormadan soylemedin bile dedim . Ben sana soylemeye calıştım ama sen dinlemek istemedin dedi. Soylemeye calıştım dediği rapor işi icin cuma gunu hastaneye gidicem demişti o gun de izin kullandı zaten ama bana guya demiş ki bu işler bir gunde bitmiyo hic oyle bişey soylemedi , ayrıca soylemiş olsa bile bu imadan ben iznini uzatması gerektiğini mi anlayacaktim ? Neyse biraz tartıştık tam ne zaman gideceksin deidm pazar gunu duğune kardeşim gelecek onunla gidicem ptesi veya salı. E dedim sen hastane işin var diye gitmiyodun? İşte duğun de o zamana denk geldi benim de işlerim bitecek kardeşimle gidicem . Bence uyduruyor cunku aylarca birinin buraya arabayla gelip goturmesini bekledi kimse gelmeyince gitmedi , şimdi de duğunle birlikte biri gelince otobus parası vermemek icin o zamani bekledi yani 5 gun once filan kendi gidebilirdi , onun acısından bakınca o da haklı 3 kişi otobus bileti onun butcesine gore cok , ama surekli boyle kılıf uydurmaya calışma ve muallak durumu var aşırı plansız, neyse bunun morali cok bozuldu 1 haftalığına gitmenin anlamı yok 2 gun zaten yol suruyo 3 senedir annemi gormedim ya ona bişi bulsak olursa fln. İyi dedim ben iznini 3 haftaya cıkarmaya calışayım iş yeri ile konuşayım. 1 hafta zaten eşim idare edecekti. Bana diyo ki akıl veriyor bir hafta kaynanan baksın bir hafta dedesine gonder ( benim babama) buyuğu,.kucuk zaten kolay bı cocuk rahatca evde bakarlar. Eşim buyuğun o kadar uzun sure evden ayrılmasını istemiyo huyu degisiyo diyo ayrıca kayınvalidem ve kendi annem dahil kimseye minnet edip yalvarmak istemiyorum bunun keyfi yuzunden, babama sordim sen 1 hafta gelir misin diye ben gelemem onu alayım dedi.
Neyse onumuzdeki hafta ise baslicam 30 Ağustos haftası 4 gun daha izin aldım Eylul'deki iznimi iptal ettim şansıma o hafta izne cıkan yok yoksa alamazdim buna da soyledim ama.zor oldu izin almam dedim oh iyi diye rahatladı sevindi ama yuzunde beni zor durumda biraktiigna dair bir iz yok bende ilkanda ztn tartistigim icin tekrar o konuyu acmadım yani kendi hakkı gibi goruyor
Şimdi size sorum izinden donunce bu tarz kafasına gore izin kullanmaması icin nasıl bir konusma yapmalıyım ? Onceden 1 2 defa daha hastaneye gitti donunce gelicem deyip gec donmusse atıyorum 3 de gelmişse gelmiyo diyo ki hastane beni cok yoruyo başım agridi uyudum, arıyorum telefon cocukların elinde sacmasapan bir lakaytlik. Eşime kayınvalideme caktirmamaya calışıyorum ztn acık arıyor eşim zor kabul ettirdim. Bayramda arife gunu ben yarım gun calıştım o da ben gelmiyim o gun beni idare et baklava yapicam demisti iyi dedim. Onun dışında resmi tatillerde filan memur gibi zaten benimle beraber izinli.
İkincisi maaşını kesmeli miyim Ağustos ayında hic calismamis olacak, ilk once kesmeyecektim cunku iki hafta ben ztn izinliyim bir haftanın da lafını etmiyim demistim. cunku calışmasından cok memnunum sağolsun diğer konularda hakkını yiyemem. sadece bu izinler de rahat davranıyor o da evde birileri var nasılsa diye yani bizim gibi calışma etiği yok , cok mu şey bekliyorum ben ise bir saat gec gidecek olsam ve isim uzasa on kere ararım bu resmen tam gun gelmiyo ve haber vermeye zahmet etmiyor.