merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem icin acıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı mustakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak cocuğu olan bir cift. ilk taşındıkları gunlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar cok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile acmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yuzden oyledir diyordum. nitekim bir sure sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, guzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. cocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var cok yardımsever, her işimize koşan, duğunumuzde yemekler yapan, ceyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
gecmiş zaman konuşuyorum cunku gecen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gun bizim de surekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben calıştığım icin farkında değilim ama annemle hic konuşmamaya, gorunce kapıları kapatmaya başlamış. bugun sabahta cocuğu dışarı cıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele iceri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugune kadar cok fazla şeylerine goz yumduk; supurgeliklerin sokulmesi, hava aldırılmayan banyo yuzunden kuflenen alcıpanlar, 4 yaşındaki cocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı carpmaları, kuşlarının bahceyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hicbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona gore olması gerekirken zaten genc insanlar diye cok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugun annem bu konuyu bana actı uzulduğunu bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini cekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay icinde cıkmalarını zaten sozleşmelerinin dolacağını soyleyin dedim. ne yapmalıyız?