merhaba arkadaşlar,
kafama takılan bir konuda sizden fikir istiyorum
benim universiteden tanıştığım bir arkadaşım var. pek samimi değildik o yıllar aslında ama hayat yıllar sonra bizi karşılaştırdı aynı sitedeyiz, komşu olduk, goruşuyoruz.
benim bir oğlum var ve ismi eşimle benim sevdiğimiz ornek aldığımız bir tarihi şahsın ismi. ortak kararla koyduk, az bulunan bir isim de değil yani ahmet, mehmet gibi yaygın bir isim. hamileyken ismi soylediğimde "aaa" demişti ama ustunde durmadım.
şimdi başka bir ortak tanıdıktan duyuyorum ki (o da sınıf arkadaşımız) o ismi koymasına şaşırdım diyormuş. sebep; universitede sınftan bir cocuk bana teklif etmişti, bir sure ilgisini belli etti ama ben o zamn da eşimle goruşuyodum ve birlikteliğim olduğunu soyleyerek reddetmiştim. o kişinin adı, ona mı takılmış aklı falan konuşuyormuş. deli oldum. o soyleyene dek fark etmemiştim bile. samimi olduğum goruştuğum biri değildi o cocuk. soyadını bile hatırlamıyorum. yani cay icmişliğimiz bile yoktu ya oyle uzaktan uzağa kurmuş sonra da bana acılmıştı, o kadar. bunu bu sozde arkadaş nereden biliyor hic bilmiyorum ama boyle şeyler konuşması beni cok kızdırdı.
ben bu kıza bir ayar cekeceğim ama ne desem nasıl davransam bilmiyorum.